Здобутки вчених університету відзначені державою!

24 травня 2016 року

     18-20 травня були напруженими у науковому житті університету, адже проходили фінальні заходи «Фестивалю студентської науки – 2016» та урочисте засідання «Фестивалю науки  – 2016», низка міжнародних конференцій, виставок наукових досягнень науково-педагогічних працівників і студентів, круглі столи та спільні засідання, присвячені до професійного свята працівників науки – Дня науки, яке відзначається щорічно у третю суботу травня. 

     Одночасно приємною новиною стало визнання внеску наших науковців у розвиток вітчизняної науки і освіти.
     Зокрема, 19 травня Президент України Петро Порошенко, на урочистому зібранні із вченими привітав присутніх із Днем науки та побажав міцного здоров’я, миру, натхнення і нових звершень в ім’я України. «Впевнений, що те натхнення, яке сьогодні дає нам позитивні зміни в державі, принесе величезну користь як Україні в цілому, так і кожному вченому, зокрема сприятиме появі нових проектів», – сказав Президент. Позитивної оцінки здобула й участь вчених у вирішенні питань, які сьогодні постають перед державою.

     Глава держави відзначив державними нагородами України (указ Президента України № 217/2016) за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм вчених нашої країни. 

     Серед них орденом «За заслуги» І ступеня нагороджений перший проректор університету, академік Ігор Ібатуллін.

     Почесне звання «Заслужений винахідник України» присвоєно завідувачу відділу УЛЯБП АПК, професору кафедри ентомології Валентину Дрозді.

     20 травня у Міністерстві освіти і науки України відбулось урочисте засідання до Дня науки за участю Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, а також Віце-прем’єр-міністра Вячеслава Кириленка, заступника міністра Максима Стріхи, першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олександра Співаковського. На заході також були присутні старший віце-президент компанії «Ельзевір» з урядових питань Мішель Колман, керівництво Національної та галузевих академій наук України, представники дипломатичного корпусу, міжнародних організацій та корпорацій, керівники вищих навчальних закладів, наукових установ, провідні науковці.

     Лілія Гриневич привітала присутніх з Днем науки, який відзначається 21 травня. Міністр зазначила, що наука є тою рушійною силою, яка здатна забезпечити економічний розвиток країни. Одними з пріоритетних завдань є надання науці належного місця, відновлення державної уваги до розвитку власних технологій, розвитку конкурсного фінансування наукових проектів, створення національного фонду досліджень України.
     Як наголосила Лілія Гриневич, відповідно до нового Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» буде утворено Національну раду України з питань розвитку науки і технологій – найвищий координаційно-дорадчий орган у сфері формування наукової політики в Україні. Міністр зазначила, що святкування науки у цьому році співпало з початком процедури зовнішнього незалежного аудиту науково-інноваційної системи.
     Пані міністр зауважила також, що нею було підписано наказ про оголошення першого в історії МОН конкурсу робіт молодих учених, які працюють в наших вищих навчальних закладах та наукових установах. Склад експертних рад конкурсу сформовано з молодих науковців за поданням Ради молодих учених при Міністерстві, а тематика конкурсу співпадатиме з пріоритетами програми ЄС «Горизонт-2020».

     Під час заходу відбулось вручення державних нагород з приводу Дня науки, дипломів Лауреата Премії Кабінету Міністрів України, премії Скопус Евордс Україна, відзнак Міністерства освіти і науки України.
    Зокрема, відомчу відзнаку міністерства – нагрудний знак за вагомий внесок у розвиток освіти і науки отримав професор кафедри електропостачання, доктор технічних наук, професор Георгій Іноземцев.



     Вітаємо всіх науковців із професійним святом, отриманими нагородами і відзнаками. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, творчих злетів, відкриттів та гарних учнів!

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook