На базі механіко-технологічного факультету проходить ХІІ міжнародна наукова конференція «Раціональне використання енергії в техніці»

19 травня 2016 року

     17-20 травня на базі механіко-технологічного факультету проходить ХІІ міжнародна наукова конференція «Раціональне використання енергії в техніці» з нагоди 85-ї річниці від дня народження Миколи Момотенка
     Чотири дні науковці з України, Чехії, Польщі і Білорусії обговорюють питання пов’язані з інноваціями аграрної науки, технічним сервісом машин, технікою у рослинництві та тваринництві, біоенергетичними системами і біотехнологіями, автоматизацією та інформаційними технологіями, мобільною енергетикою, транспортними технологіями та логістикою тощо.

     19 травня, у день народження видатного інженера-механіка Миколи Момотенка, відбулося пленарне засідання конференції. Відкриваючи його, радник ректора Дмитро Войтюк поділився своїми враженнями від знайомства з цією непересічною постаттю, яке відбулося в 1955 році, та зазначив: те, що зробив для України Микола Петрович повинно продовжитися у справах наших вчених і студентів.
     Від імені ректора Станіслава Ніколаєнка учасників вітав начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Він висловив сподівання, що сьогоднішня студентська молодь незабаром виросте у інженерну еліту. Приклад же Миколи Момотенка показує, як завдяки зусиллям однієї людини можна змінити долю цілої країни.

     

     
 

     Кілька своїх зустрічей з Миколою Петровичем – людиною, яка користувалася беззаперечним авторитетом у колег – пригадав гість конференції, випускник факультету механізації Олександр Мороз. Особливо вражало, як точно той бачив проблему, а відтак – умів поставити завдання на окремих етапах роботи та правильно підібрати виконавців. Сьогодні, коли необхідні зміни у державній політиці, в уряді України таких людей бракує. Необхідно більше уваги приділяти розбудові села. Адже основа держави – то людина, яка живе зі своєї праці і може впевнено дивитися у майбутнє.

     Від Польської академії наук учасників конференції привітав заступник голови Євген Красовський. Він подякував за плідну багаторічну співпрацю з нашим університетом та висловив надію, що її буде продовжено.

     

 

     Про Миколу Момотенка як державного діяча, інженера і засновника інженерної служби своїми спогадами ділилися його колеги. А продовжилася робота конференції засіданням Української асоціації аграрних інженерів.

     Изображение

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook