Випускники Херсонщини будуть навчатися в нашому університеті

4 травня 2016 року

    Херсонська область належить до розвинених агропромислових регіонів нашої країни. Спеціалізацією області є вирощування якісного продовольчого зерна озимої пшениці, кукурудзи, рису, соняшнику, а також овочів і баштанних культур. Завдяки сприятливим кліматичним умовам тут розвинені садівництво і виноградарство, тваринництво і аквакультура. Саме тому для подальшого успішного розвитку аграрної галузі потрібні висококваліфіковані фахівці. В області є ряд навчальних закладів, де готують майбутніх аграріїв. Одним із них є Каховський державний агротехнічний коледж – навчальний заклад, у якому більше 100 років проводиться підготовка спеціалістів для сільського господарства південного регіону.

    Тому випускники цього коледжу і були запрошені на навчання до Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

   Студенти ветеринарно-технологічного та агрономічно-бухгалтерського відділень коледжу та педагогічні працівники із зацікавленістю сприйняли інформацію про університет, його здобутки та перспективи розвитку, про перемоги студентів у Міжнародних конкурсах, Всеукраїнських студентських олімпіадах і конкурсах наукових робіт. Майбутні абітурієнти були ознайомлені з переліком спеціальностей і правилами прийому студентів до вишу в 2016 році, а також з студентським життям у кампусі Університету. Були обговорені питання організації навчального процесу в нашому навчальному закладі, проходження практики у провідних сільськогосподарських підприємствах країни та за кордоном, працевлаштування після закінчення навчання. Особливий акцент був зроблений на підготовці фахівців на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Багато запитань виникло щодо практичної підготовки фахівців, культурного і спортивного життя студентів, соціально-побутових умов мешканців гуртожитків та оплати за проживання. Наприкінці зустрічі всі учасники були запрошені відвідати університет під час святкування його 118-річчя.

     Отже, можна очікувати, що випускники Каховського державного агротехнічного коледжу влітку будуть випробовувати свої сили на фахових випробуваннях при вступі на факультет тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології тощо. 

 

Н.Пономаренко,

професор кафедри технологій

у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook