Асистент В’ячеслав Гаврилюк про стажування у міжнародному інституті Індії

5 травня 2016 року

     Нещодавно асистент кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання В’ячеслав Гаврилюк повернувся з Індії, де проходив стажування з веб-програмування у міжнародному інституті Aptech. Ми попросили його поділитися враженнями від свого перебування в Нью-Делі.
      Індія – країна неймовірних вражень, відкритих можливостей та привітних людей – відчинила мені двері на 14 тижнів. Саме стільки я був студентом міжнародного інституту Aptech в Нью-Делі в числі ще 34 слухачів з 23 країн світу.

 

     Таку можливість я отримав завдяки навчальним курсам за програмою ITEC (Indian Technical &  Economic Cooperation Programme), які організовує Міністерство закордонних справ Індії. Ця програма повністю покриває витрати на навчання в обраному інституті, навчальні тури, квитки до Індії, проживання в готелі. А ще її учасникам надається стипендія на проживання в країні у розмірі 25 тис. рупій на місяць. Якщо хтось зацікавився, то детальніше про ITEC з можливістю обрати навчальний інститут, реєстрації та подачі заявки на участь можна дізнатися на її офіційному сайті.
     Я з усіх запропонованих варіантів обрав інститут Aptech і курс розмовної англійської та веб-дизайну.

     Aptech – це міжнародний інститут, що має свої філіали в США, Австралії, Бразилії, Росії, країнах Західної і Південної Африки та ін. Заняття проводилися англійською мовою надзвичайно досвідченими тренерами, які знаходили до кожного слухача індивідуальний підхід.
     Завдяки навчанню англійською і англомовному оточенню та телебаченню, за якихось три місяці я вже не усвідомлював, що інформація в інституті надавалась іноземною мовою. Щодо веб-дизайну, то даний курс надав мені додаткові знання, час та можливість закінчити власний проект – створення наукового сайту-журналу для ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. А випускною роботою в Aptech була презентація своєї країни та розроблення сайту.

     Окрім цього, важливим для мене як викладача став досвід викладання в іноземному інституті та Індії зокрема. На моєму курсі також навчалися викладачі з Чилі, Киргизстану, Бутану.

     Були і екскурсійні поїздки країною. Інститут організував для нас триденний тур до міст Агра та Джайпур, а також місцевий – по Нью-Делі.

Жильцов А.В.,
завідувач кафедри електричних машин
і експлуатації електрообладнання


асистент Гаврилюк В.В. 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook