Факультет тваринництва та водних біоресурсів посилює співпрацю з Нідерландами

28 квітня 2016 року

     Нідерланди є визнаним лідером з виробництва тваринницької продукції у світі. Країна з населенням в 17 млн. людей має на своїй території 4,6 млн. голів великої рогатої худоби і знаходиться на другому місці у світі після США за обсягами експорту сільськогосподарської продукції. 
     Високий потенціал голландських тварин відомий в усьому світі і вже тривалий час країна є лідером з експорту живої худоби, а голландські корови разом з тюльпанами вважаються символом Нідерландів. 
     Такі вражаючі результати досягнуті завдяки праці багатьох фахівців, у тому числі науковців-селекціонерів. Саме вивченню досвіду функціонування сучасної системи оцінки молочної худоби та нових підходів до запровадження автоматизованої системи підбору плідників в Нідерландах був присвячений семінар, що відбувся 26 квітня на факультеті тваринництва та водних біоресурсів.

     Захід проводився в рамках проекту уряду Нідерландів щодо організації Нідерландського молочного центру в Україні, який реалізується консорціумом компаній та організацій за участі GD Animal Health, HAS Den Bosch, Vetvice/Cow Signals та Difco International. 
     У ході семінару висвітлювалися питання діяльності майбутньої молочного центру, а також обговорювалися варіанти участі українських компаній в зазначеному проекті. 

     В рамкахзаходу відбулася зустріч нідерландської делегації у складі пана В.Вісманса (керівника проекту), Р.Кремерса (керівника компанії DifcoInternational), Ф.Альдерсхоффа (менеджера компанії CRV) та Р.Пучко (керівник проекту від України) з деканом факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадимом Кондратюком та завідувачем кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрієм Гетя. На ній сторони обговорилиналагодження співпраці та участь університету в розбудові Нідерландського молочного центру. 

Сергій Грищенко,
заступник декана факультету тваринництва
та водних біоресурсів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook