Зміцнюємо зв’язки з науковцями профільних наукових установ

23 квітня 2016 року

Відбулася зустріч науковців кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин  НУБіП України з представниками  ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», на якій розглянуто питання продовження спільних наукових досліджень за темою «Вивчити ефективність використання аутологічної плазми крові, збагаченої факторами росту, в лікуванні травм опорно-рухового апарату у спортсменів  (клініко-експериментальні дослідження)».
В попередній період доцент кафедри Малюк М.О., здобувач наукового ступеня доктора ветеринарних наук, випробував застосування такої плазми для лікування експериментальних ушкоджень ахіллового сухожилку у кролів. Результати досліджень підтвердили високу ефективність методу.   

В ННЛ «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин. Зліва направо: доц. Малюк М.О., проф. Мазуркевич А.Й.; д.м.н, проф. Коструб О.О.,  к.м.н., ст.н.с. Блонський Р.І. (ДУ ІТО НАМН України)

Підписана угода між НУБіП України та ДУ ІТО НАМН України про наукове співробітництво, згідно з якою заплановано проведення досліджень на базі ННЛ «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» вивчення на лабораторних тваринах ефективності застосування продуктів клітинних технологій для відновлення ушкоджених тканин опорно-рухового апарату. Отримані  результати в майбутньому будуть використані для відновлення подібних видів патології у спортсменів та балетмейстерів.

В. Карповський

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook