Ректорат: профорієнтація, відбір кращих абітурієнтів, озеленення території та підготовка до Дня університету

11 квітня 2016 року

     11 квітня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося традиційне засідання ректорату. Перше, про що поінформував очільник університету, – це доручення Прем’єр-міністра України Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством освіти і науки України підготувати документи про виділення з резервного фонду державного бюджету коштів на відновлення третього корпусу. Незважаючи на зміну голови Уряду, ректорат докладе всіх необхідних зусиль, аби справа була доведена до логічного завершення.

     Друге, про що йшла мова, – відпрацювання занять у суботу 9 квітня. Ректорат підтримав ініціативу і прохання Студентської організації про перенесення занять із 4, 5, 6 травня на суботи 9, 16, 23 квітня. Однак ректор Станіслав Ніколаєнко негативно оцінив організацію занять минулої суботи. Проректорові з навчальної та виховної роботи Сергію Кваші доручено провести масову роз’яснювальну роботу, вжити заходи щодо стовідсоткової відвідуваності 16 та 23 квітня. А тим групам, які не з’явилися 9 квітня, – організувати відпрацювання занять 14 травня.

     Третє, на чому зупинився ректор, – необхідність приведення території університету до зразкового стану. З цією метою проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку доручено розробити графік проведення робіт на територіях, закріплених за всіма структурними підрозділами. Комісія на чолі із Станіславом Ніколаєнком 16 квітня з 10:00 години здійснить обхід кожної ділянки.

    У полі зору ректорату – профорієнтаційна робота. Сергій Кваша доповів про закріплення факультетів, ННІ та кафедр за областями та районами з тим, аби залучити на навчання до університету найкращих випускників. На контролі у проректора – підготовка до відзначення Дня університету. Зокрема, народними депутатами України, випускниками підтримана ініціатива щодо відзначення на державному рівні 120-річчя нашого навчального закладу. Підготовлений відповідний проект постанови Верховної Ради України. Ще одним питанням, яке підняв Сергій Кваша, стало проведення ІІ етапу всеукраїнських студентських олімпіад. Прийнято рішення звернутися в МОН із вимогою не включати головами олімпіадних комісій та їхніми заступниками представників тих навчальних закладів, на базі яких проводиться змагання. Проректор повідомив приємну новину: 16 представників університету увійшли до складу науково-методичних комісій при МОН

     Приємністю стало також і те, що один із наукових проектів, який передбачає запровадження у виробництво, переміг у міністерському конкурсі. Тож наші науковці отримають більше 800 тисяч гривень на дослідження упродовж двох років, зазначив перший проректор Ігор Ібатуллін.

    Питання діяльності служби харчування за І квартал стане предметом ретельного аналізу і розгляду на відповідній нараді. Про це повідомив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Хоча заклади харчування у березні показали беззбитковість, проте їх економічні показники є низькими. Крім цього, поліпшення потребує ще й якість харчування. Цьому і буде максимально приділятися увага.

     

     На ректораті були розглянуті плани роботи відділів, служб на поточний тиждень, а також й інші питання життєдіяльності університету.

 

Денис Рудень
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook