Що ви знаєте про гроші?

6 квітня 2016 року

     Таке питання я поставила студентам 4 групи 1 курсу. Відповіді були очікуваними й не дуже, але ґрунтовних знань не було. Та й я, відверто кажучи, особливих відомостей з цього питання не мала. Тому, було вирішено відвідати музей грошей Національного банку України. Після процедури реєстрації, яку можна пройти на сторінці офіційного сайту нацбанку http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=16724838&cat_id=3127227,  нас було запрошено на екскурсію.

В самому центрі столиці, поруч з основною будівлею, яка вражає своєю красою і величчю, розташовано музей грошей. В невеликому приміщенні зібрано величезну колекцію експонатів, починаючи від виникнення грошей до теперішнього часу. Екскурсоводи під керівництвом Тріфонової Наталії Олексіївни дуже цікаво й змістовно провели нам екскурсію. Ми побачили зразки примітивних товаро-грошей; перші гроші Київської Русі, які з’явились у ХХ-ХІ ст. (так звані златники і срібники); перші гривні, які виникли у «безмонетний період» ХІІ-ХIV cт. у вигляді срібних зливків; побачили колекції валют країн світу тощо. На завершення екскурсії пані Наталя презентувала усім нам сувеніри – значок у вигляді першої гривні, а ми у відповідь - буклети про наш факультет та пам’ятні календарики. Дякуємо співробітникам музею за цікаву й приємну подію!

         Після відвідування музею ми пройшлись центром міста. Вулиця Банкова з її важливими будівлями тепер в списку наших візитів.

         Потім ми направились до Національного драматичного театру ім. І. Франка, де в сквері на лавці завжди сидить народний артист України Микола Яковченко зі своєю улюбленою таксою, а біля входу в театр усіх зустрічає в образі бравого солдата Швейка Гнат Юра – один із засновників, актор і головний режисер театру. І тут нас чекала несподівана зустріч… Ми почули чийсь голосний спів і голос видався нам знайомим. Це був народний артист України Богдан Бенюк. Він якраз приїхав на роботу до театру. Звичайно, ми скористались такою нагодою і сфотографувались разом. Дякуємо панові Богдану за яскраву зустріч!

     Ну що ж, один день з життя студентської групи та їх куратора завершено. Але це тільки початок. І тепер на запитання «що ви знаєте про гроші?» студенти можуть розповісти багато цікавого. Але впевнена, зі мною погодяться усі: що найбільша цінність – то люди, які зустрічаються нам на життєвому шляху!

Куратор 4 групи 1 курсу ФАМ, старший викладач кафедри менеджменту ім.проф. Й.С.Завадського Ірина Горго
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook