Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК знайомляться з виробництвом бутильованої води

23 березня 2016 року

     Ми є тим, що ми вживаємо. Саме таким принципом керуються на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК під час підготовки фахівців з харчових технологій та стандартизації, сертифікації і якості. Тому викладачі кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владислав Сухенко та Юлія Слива разом із магістрами спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» відвідали підприємство «Чиста вода»   одна з перших компаній з постачання бутильованої води в м. Києві.  

     На підприємстві впроваджена інтегрована система управління відповідно до вимог двох міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 22000. Воду для виробництва в компанії добувають зі свердловини глибиною 126 метрів, яка знаходиться в екологічно чистому місці села Мила Києво-Святошинського району. Сюди і завітали з виїзним навчальним заняттям магістри та їх наставники 18 березня. 

     Завод розташований в місцевості, вище якої на сотні кілометрів в напрямку руху підземних вод немає жодних підприємств, що можуть забруднювати ґрунт. У відповідності до міжнародних стандартів, свердловина знаходиться у закритій санітарній зоні, доступ до якої має тільки вузьке коло персоналу.

     Студенти та викладачі впевнилися, що весь процес очищення й розливу здійснюється автоматично. Мийка бутлів і розлив води здійснюються в герметично закритій машині, вірогідність потрапляння у воду сторонніх включень чи мікроорганізмів повністю виключена.

     Після закінчення екскурсії, яку провела Юлія Кальченко, студенти та викладачі поспілкувалися з працівникам ипро правила організації виробничого процесу, контроль процесів виробництва для забезпечення якості та безпечності води тощо. Також адресували запитання щодо практичних аспектів впровадження інтегрованої системи управління начальнику виробництва Миколі Клочкову та спеціалісту з якості Віктору Захарченку.

     

     В ході спілкування окреслені шляхи співпраці між кафедрою та підприємством щодо практики студентів та обміну досвідом в розробленні нормативних документів, забезпеченні функціонування систем управління та сертифікації виробництва та продукції.

Юлія Слива,
доцент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook