Хто розуміє хімію, той розуміє світ: підбито підсумки студентської конференції

23 березня 2016 року

     Сьогодення висуває нові вимоги до організації вищої освіти та підготовки фахівців високого рівня. В умовах реформування вищої освіти проблема прищеплення у студентів мотивації до вивчення хімії стає актуальною і важливою задачею. Адже, науковий прогрес рухається шаленими темпами, і саме досягненням хімічної науки належить чільне місце в цьому процесі. Тому кожен студент як майбутній фахівець має оволодівати хімічними знаннями й уміти користуватися ними практично. Приємно, що у нашому університеті інтерес студентів до вивчення хімічних дисциплін не спадає, а тільки посилюється. 

     Так, у рамках 69-ї Всеукраїнської студентської конференції «Роль науки у формуванні фахівця АПК» на секційному засіданні «Хімія» було представлено 43 доповіді студентів 1-4 курсів факультетів: агробіологічного, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, механіко-технологічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, ННІ лісового та садово-паркового господарства, ННІ енергетики автоматики та енергозбереження, які вразили високоповажних членів оргкомітету своєю актуальністю, оригінальністю, науковою новизною та високим рівнем викладення матеріалу.

     За результатами конференції членами оргкомітету особливо були відзначені:

  • дипломами I ступеня: студент 1 курсу агробіологічного факультету Грімович Я.Ю. та студентка 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Пугач Ю.В.;
  • дипломами II ступеня: студент І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Москвич Б.Р. та студентка 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Іскра К.О.;
  • дипломами ІІІ ступеня: першокурсники факультету тваринництва та водних біоресурсів Сьомченко Н.Г. та Полковников Д.А., студентка 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Черненко К.В.

        

     Впевнені, що автори цих доповідей в майбутньому стають успішними науковцями, бо знання хімії дає розуміння наукової картини світу. А на завершення хотіли би навести слова лауреата Нобелівської премії, академіка М. М. Семенова: «Всі ми поєднуємо з хімічною наукою подальший прогрес у пізнанні світу, що нас оточує... І не може бути в наші дні спеціаліста, який міг би обійтися без знання хімії».

Кравченко О.О.,
асистент кафедри загальної хімії
Жила Р.С.,
старший викладач кафедри загальної хімії 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook