Профорієнтаційна робота кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка серед випускників коледжів

20 березня 2016 року

     Доценти кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка Тетяна Гуцул та Наталія Герасимчук завітали до студентів Державного закладу «Київський коледж зв’язку», які навчаються за спеціальностями економіка підприємства та організація виробництва з метою презентувати наш університет і запросити до подальшого навчання майбутніх молодших спеціалістів.

     Знайомство розпочалося з представлення славетної історії НУБіП України. Особливої уваги при виборі місця здобуття вищої освіти заслуговує інтеграція університету у світове освітнє середовище, статус дослідницького університету, наявність сучасної матеріально-технічної й практичної бази для навчання, організація дозвілля для студентів. Все це є у Національного університету біоресурсів і природокористування України, який у 2015 році увійшов до десятки кращих вузів країни.

     В університеті і, зокрема, на економічному факультеті активну позицію займає студентська організація. Молодь бере участь у семінарах, конкурсах, олімпіадах, виступає з доповідями на конференціях, публікує свої наукові роботи, беруть участь у громадському житті університету та країни, отримуючи значний комунікативний досвід і організаторські навички. 
     Як значну перевагу подальшого успішного працевлаштування випускників економічного факультету було відзначено створення Ради роботодавців, до якої входять керівники та провідні спеціалісти успішних компаній та державних установ. 

    Студентам коледжу було надано інформацію щодо широких міжнародних зв’язків економічного факультету та університету із навчальними та науковими закладами США, ЄС, Японії, які створюють передумови навчання, проходження виробничої практики студентами у багатьох провідних зарубіжних університетах та компаніях. Економічний факультет має магістерські програми англомовного проекту MBA з можливістю отримання дипломів Токійського університету чи Університету Вайншефан. З цього року діятимуть нові угоди, підписані з університетами в Словенії та Польщі, які передбачають видачу подвійних дипломів.

     Багато запитань від студентів стосувалися особливостей цьогорічних правил вступу, переліку спеціальностей, які пропонує університет, строках прийому документів, проведення вступних випробувань, конкурсного відбору та зарахування. Хлопців цікавили перспективи здобуття вищої військової освіти, яку надає військова кафедра. 

     Одними з переваг вступу до нашого університету є велика кількість місць державного замовлення, надання місць в гуртожитку. У цілому, зустріч пройшла продуктивно, викликала зацікавленість та запитання у студентів коледжу. Викладачі кафедри запросили зацікавлених студентів не тільки відвідати наш університет, а й в подальшому зробити вибір свого навчання на його користь. 


Олександр Лабенко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook