ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «ЗАВДЯКИ ІСТОРИЧНІЙ ПАМ’ЯТІ ЛЮДИНА СТАЄ ОСОБИСТІСТЮ, НАРОД – НАЦІЄЮ, КРАЇНА – ДЕРЖАВОЮ (М. ГРУШЕВСЬКИЙ)»

15 березня 2016 року
Кафедра історії і політології

15 березня 2016 р. кафедрою історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету було проведено круглий стіл «Завдяки історичній пам’яті людина стає особистістю, народ – нацією, країна – державою (М. Грушевський)».

Ініціатором проведення став колектив викладачів кафедри історії і політології. В заході брали участь декан і заступники декана гуманітарно-педагогічного факультету, викладачі кафедр історії і політології, культурології, педагогіки, студенти факультетів гуманітарно-педагогічного, землевпорядкування, ветеринарного, аграрного менеджменту, економічного, захисту рослин, екології і біотехнології. 

Круглий стіл було присвячено висвітленню теоретичних проблем історичної пам’яті, впливу на неї державотворчих та цивілізаційних здобутків українського народу, важливих подій та процесів вітчизняної історії, місцю національної пам’яті у суспільно-політичному житті України; визначенню ролі історичної, політологічної, соціологічної, краєзнавчої, країнознавчої, лінгвістичної, філософської та психолого-педагогічних наук в контексті збереження історичної (національної) пам’яті як важливої складової самоідентифікації та консолідації українців. 

В рамках круглого столу були застосовані мультимедійні засоби, значну зацікавленість викликав перегляд інформаційного ролику щодо громадсько-політичної діяльності М. Грушевського в період 1917–1935 рр. Розгорнулася жвава дискусія, в якій брали активну участь студенти і викладачі кафедри (Білан С.О., Лановюк Л.П., Кропивко О.М.). На круглому столі панувала дружня, невимушена атмосфера. Як підсумок, присутні прийняли рішення провадити подібні заходи регулярно, на теми, що становить суспільний інтерес.

Олена Кропивко, доцент кафедри історії і політології

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook