Прозвітував директор Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач

17 лютого 2016 року

     16 лютого у Ніжинському агротехнічному інституті НУБіП пройшла конференція трудового колективу.У її роботі взяли участь представники університету – проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, а також голова Ніжинської районної державної адміністрації В'ячеслав Івашин, директор Ніжинського агротехнічного коледжу Олена Литовченко і керівник приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське» Валерій Колоша.

     Директор інституту Василь Лукач проаналізував діяльність навчального закладу за 2015 рік та окреслив основні напрямами діяльності. Серед останніх – оптимізація роботи щодо підготовки конкурентоспроможних фахівців, забезпечення відповідності статусу закладу як навчально-науково-виробничого інституту НУБіП України з поглибленою практичною підготовкою фахівців, що передбачає створення належної сучасної матеріально-технічної бази для проходження студентами практики й відпрацювання технологій, а також здійснення менеджменту, маркетингу для отримання додаткових фінансових позабюджетних надходжень інституту і творча співпраця з освітніми, науково-дослідними й виробничими установами в Україні та за кордоном.

     У 2015 зусилля колективу були спрямовані на підвищення рівня якості навчання, розширення можливостей доступу до освітянських послуг, оптимізацію виробничо-господарської діяльності, оновлення матеріально-технічної бази та покращення соціального благополуччя співробітників і студентів.
     Цілями і завданнями у 2016 році у розрізі реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» є підвищення якості підготовки фахівців, розвиток студентського самоврядування та проведення виховної роботи, інтелектуального та особистісного розвитку молоді, здійснення виробничо-господарської діяльності,удосконалення матеріально-технічної бази, покращення соціального благополуччя співробітників та студентів; забезпечення фінансової стійкості інституту.

     Василь Лукач представив Перспективу розвитку навчально-науково-виробничого підрозділуінституту на 2016-2020 рр. у світлі реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020», у якій виділив пріоритетні напрями роботи колективу: підвищення продуктивності в рослинництві та тваринництві із залученням інноваційних розробок для досягнення високих показників ефективності господарювання, вирощування високопродуктивних комерційних культур та запровадження новітніх технологічних рішень з виробництва продукції та її переробки, поліпшення технологічного забезпечення молочного скотарства, покращення умов утримання, забезпечення збалансованої годівлі усіх статево-вікових груп, зміцнення кадрового забезпечення тваринництва, заміни спеціалістів, які не мають необхідного рівня підготовки, формування студентських загонів для співпраці з ННВП.

     Наголосив, що найголовнішим завданням для навчального закладу залишається формування висококваліфікованого фахівця – практика, серед основних шляхів якого назвав створення студентських загонів для співпраці з навчально-науково-виробничим та адміністративно-господарським підрозділами, громадської студентської організації "Майбутні фермери Чернігівщини", забезпечення умов та мотивації раннього працевлаштування студентів в інституті та провідних аграрних підприємствах області («Пісківське», «Дружба нова», «Земля і воля», «НіжинАгро», «Липоворізька» та ін.).

     Валерій Колоша відзначив, що спільний проект з інститутом – навчально-практичний центр «Молоко Чернігівщини» – вимога часу. Поділився досвідом власного стажування за кордоном та проведенням практик на базі ПСП «Пісківське» для студентів з Голландії. Зауважив, що в час стрімкого розвитку технологій необхідно не раз на рік, а щомісяця проходити стажування і підвищувати власний рівень знань, умінь і компетенцій.

     Зіновій Ружило відмітив, що за умови реалізації намічених планів інститут здатен буде започаткувати підготовку магістрів, а також ліцензувати нові спеціальності бакалаврів. І наголосив на необхідності підвищувати кваліфікацію науково-педагогічних працівників через стажування на провідних підприємствах із великими виробничими потужностями, із використанням новітніх тренінгових методик.
     Висловив підтримку ідеї створення музейного комплексу інституту, зокрема, музею Гідності і Пам'яті, у якому формуватиметься не фахівець, а Людина, Громадянин.

     В'ячеслав Івашин визначив актуальним і перспективним співробітництво закладу із провідним сільськогосподарським підприємством «Пісківське» щодо створення навчально-практичного центру «Молоко Чернігівщини». Та звернувся до студентів з проханням долучатися до створення сімейних фермерських господарств для забезпечення власного гідного життя та створення нових робочих місць.

     Володимир Курило зазначив, що за останні 15 років Ніжинський агротехнічний інститут не просто посилив свої позиції, а став провідним у системі НУБіП України. І за результатами, репрезентованими директором, стоять люди – керівники структурних підрозділів, викладацький та студентський колективи, співробітники закладу. Зауважив, що звіт містив більше планів, аніж результатів діяльності, тож у такого навчального закладу є упевнене майбутнє. Пріоритетним напрямом проректор назвав ефективне здійснення профорієнтаційної роботи, адже це не лише заповнення ліцензійних місць, а й забезпечення роботою співробітників навчального закладу.

     Збори схвалили звіт директора та обрали делегатів на конференцію трудового колективу НУБіП.

Світлана Толочко,
заступник директора з навчально-виховної роботи


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook