Ректорат: маємо посилити контроль за якістю навчального процесу

15 лютого 2016 року

     15 лютого під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. У вступному слові очільник вишу наголосив, що у зв’язку зі скрутною фінансовою ситуацією в державі маємо раціонально і ощадливо використовувати енергоресурси. З одного боку погодні умови сприяють цьому, а з іншого – пришвидшують початок весняно-польових робіт, до яких вже треба активно готуватися. Коментуючи початок нового семестру, ректор зауважив на відсутності саморегульованості: деканати і дирекції послабили контроль за навчальним процесом. Особливої уваги потребує дисципліна. На наступному засіданні розширеного ректорату, що відбудеться 23 лютого, керівники структурних підрозділів прозвітують про відвідування студентами занять.

     Потому проректори доповіли про виконану роботу та стан справ. Так, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про завершення співбесід із керівниками госпрозрахункових підрозділів щодо планів діяльності на 2016 рік. Визначені точки зростання їх економічної ефективності та шляхи подолання збитковості. Крім того, міжнародний відділ готує заявку на приєднання НУБіП до Великої хартії університетів MagnaCharta. Також тривають перемовини з інвесторами щодо будівництва житлового будинку та гуртожитків, зазначив проректор.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша повідомив про результати роботи штабу з контролю за санітарно-епідеміологічною ситуацією в університеті. Як показує постійний моніторинг відвідуваності студентами занять, кількість захворювань не перевищу епідеміологічний поріг і йде на спад. Проте штабом і надалі вживаються відповідні санітарно-профілактичні заходи. Тривають звіти керівників відокремлених підрозділів. Розпочалася підготовка до проведення студентських олімпіад. На тижні відбудеться соціологічне опитування студентів за підсумками зимової екзаменаційної сесії, а також щодо викладання іноземних мов.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про початок патрулювання Студентською вартою. Також складений графік спеціальної фізичної підготовки її активістів. За словами проректора, проведено діалог з представниками управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в місті Києві щодо необхідності встановлення протипожежної сигналізації в студентських гуртожитках. Триває переоформлення земельних ділянок.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про хід підготовки до засідання вченої ради та конференції трудового колективу. Обидва заходи відбудуться 24 лютого. 250 делегатів заслухають звіт керівництва університету за 2015 рік. На вченій раді прозвітує декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков.

     Начальник планово-фінансово відділу Наталія Дробот повідомила про бюджетні ліміти для університету на 2016 рік. У порівнянні з минулим роком фінансування дещо зросло, але з урахуванням інфляції ситуація залишається складною.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко зазначила, що наразі унормовано розклад занять та завершено формування розкладу погашення академічної заборгованості за результатами зимової екзаменаційної сесії.

     Радник ректора Дмитро Войтюк поділився враженнями від шостої міжнародної конференції, присвяченої зерновим технологіям. Детальна інформація про участь університету в цьому заході опублікована на нашому офіційному сайті.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про відбір Міністерством освіти і науки України сім заявок на фінансування проведення міжнародних конференцій, де університет виступатиме організатором. Також факультет інформаційних технологій спільно з роботодавцями започаткував організацію стартап інкубатору.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко доповів про перевірку гуртожитків на предмет дотримання правил внутрішнього розпорядку, санітарно-гігієнічних умов проживання та етичний вигляд кімнат. Протягом тижня комісія визначить зразкові кімнати, які будуть відзначені. Вже підготовлено план відзначення Дня університету, додав директор.
     Голова профкому студентів та аспірантів Олексій Муравський надав інформацію про проведення звітно-виборчих конференцій та обрання профоргів на факультетах і в ННІ. Триває збір заявок на оформлення проїзних абонементних квитків на комунальний транспорт у березні. А голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про перемовини з дитячим табором «Чайка» щодо організації відпочинку дітей співробітників улітку. На жаль, з об’єктивних причин вартість путівок цього року зросте. Крім того, обговорена можливість залучення на оплачувану практику до табору магістрів-соціальних педагогів.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про підготовку конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників, який буде оголошений навесні.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко розповів про обсяги ремонтних робіт в університеті та хід їх виконання. Так, сьогодні в першому корпусі урочисто відкрита оновлена лекційна аудиторія, в гуртожитках № 2 йде заміна електричних комунікацій, № 8, 9, 10 – місць загального користування, № 2, 6, 9 – замінено 83 вікна. Нарешті вирішено питання з підйомом матеріалів на дах гуртожитку № 10. Отже, незабаром розпочнеться його повне перекриття. На контролі у проректора також запуск цеху з виробництва меблів.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував увагу на роботі рейтингової комісії університету. На сьогоднішньому її засіданні розглядатимуться пропозиції щодо оновлення принципів формування рейтингу науково-педагогічних працівників. У їх основу будуть закладені вимоги і критерії для підтвердження статусу національного університету. Детальніше про це згодом в інтерв’ю з Ігорем Ібатулліним.

     Підбиваючи підсумки наради, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – провести у березні День відкритих дверей для абітурієнтів і нараду зі студактивом про поточні питання навчального і виховного процесу, Оксані Зазимко та Оксані Барановській – провести соціологічне дослідження серед науково-педагогічних працівників і студентів, Володимиру Курилу – надати конкретні пропозиції щодо реорганізації санаторію-профілакторію, Ігорю Ібатулліну – провести нараду з підготовки до весняно-польових робіт у навчально-дослідних господарствах.

    

   

     Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook