Оновлення матеріально-технічної бази

29 січня 2016 року

     Навчально-наукова лабораторія «Агрометеорології і меліорації», що входить до складу кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології нещодавно поповнилась новими приладами та обладнанням. Для ефективного проведення лабораторних робіт під час навчального процесу в лабораторії встановлена автоматична метеорологічна станція. Це вже друга цифрова метеостанція, що діє при кафедрі (перша працює з 2013 р. на агрономічній дослідній станції у с. Пшеничному).
       Автоматичні метеостанції призначені для збору цілого ряду метеорологічних даних, що пересилаються автономно на сервер для перегляду та акумуляції їх на веб-сайті.
        Для практиків використання метеостанції дає можливість планувати та своєчасно проводити агротехнічні заходи при вирощуванні сільськогосподарських культур, коригувати режими зрошення (визначення водоспоживання культур, моніторинг вологості ґрунту), здійснювати контроль мікроклімату в теплицях та сховищах, отримувати попередження про можливі заморозки, прогнозувати ушкодження сільсько-господарських культур шкідниками, ймовірність виникнення хвороб, динаміку їх розвитку та шкідливість. Для науковців використання даних з цифрових метеостанцій надає широкі можливості щодо аналізу агрометеорологічних умов території, де проводяться дослідження, а в навчальному процесі дозволяє окрім згаданих опцій ознайомити студентів з процедурою складання прогнозів погоди на різні строки.
      Також з метою покращення практичної підготовки студентів при вивченні дисциплін «Меліорація земель», «Гідротехнічні споруди садів і парків», «Меліорація і фітомеліорація», «Агрометеорологія», «Метеорологія», «Кормовиробництво», «Кормовиробництво і луківництво» оновлено матеріально-технічну базу такими приладами:
• аналізатори грунту КС-300 - (вологість, температура, освітленість та рівень pH грунту);
• цифрові міні-анемометри НТ-81;
• цифровий люксметр;
• барометр;
• психрометри аспіраційні;
• пророщувач зерна.
        Усе згадане обладнання та прилади можуть бути використані окрім навчальної ще й в науковій роботі, а саме: дослідженнях магістрів та аспірантів, виконанні науково-дослідної тематики кафедри.
           Викладачі та співробітники кафедри вдячні ректору НУБіП України С.М. Ніколаєнку та ректорату за сприяння в оновленні матеріально-технічної бази
Запрошуємо колег до співпраці та спільних наукових досліджень.

Завідувач кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології
д.с.-г.н., професор Демидась Г.І.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook