Ректорат. Входимо в активний робочий процес

11 січня 2016 року

     11 січня 2016 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату.

     Період різдвяних свят для університету пройшов спокійно, в штатному режимі, зазначив очільник університету. За цей період вдалося побувати у всіх навчально-дослідних господарствах і за підсумками візитів проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності і розвитку Вадиму Ткачуку і начальнику відділу інноваційної діяльності і трансферу технологій Василю Туринському доручено спільно з директорами господарств оптимізувати штати, розробити і запровадити сучасну систему оплати праці і мотивації для підвищення ефективності їх діяльності. Разом з тим, потрібно стимулювати студентів до проходження практики в наших господарствах, створивши там належні умови.

     Потому перейшли до планування роботи на поточний тиждень. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про проведення сьогодні наради деканів факультетів і директорів ННІ, де будуть розглядатися питання проекту держзамовлення на 2016-2017 навчальний рік, стан профорієнтаційної роботи, запровадження автоматизованої системи управління університетом, аналіз підсумків зимової екзаменаційної сесії, а також навчальні плани і переліки дисциплін. З останнього, ректор дав доручення Сергію Кваші провести порівняльний аналіз між нашим університетом, кількома провідними університетами України, країн СНД та світу. Зокрема, навів приклад програми підготовки соціальних педагогів, де наша програма, перелік дисциплін позитивно відрізняються від аналогічних в інших університетах.

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про звітну кампанію в університеті: до 5 лютого свої звіти за 2015 рік подають декани і директори структурних підрозділів, а загальний звіт відбудеться на конференції трудового колективу у лютому.

     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про доведені Міністерством освіти і науки розміри фінансування на січень 2016 року. На жаль, держава поки що не передбачила зовсім фінансування витрат на комунальні послуги, у зв’язку з цим університет повинен запровадити жорстку економію енергоресурсів і води.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про підготовку звіту по науковій діяльності університету за 2015 рік та план досліджень на поточний рік, які будуть розглянуті на семінарі-нараді 15 січня в університеті та 25 лютого в Міністерстві освіти і науки.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про проходження протягом січня стажування деканами факультетів і директорами ННІ в університетах України.

     Вадим Ткачук доповів про хід опрацювання договорів з вищими навчальними закладами Європи в рамках співпраці за програмою ERASMUS+. Також тривають переговори про залучення на навчання до нашого університету студентів з Китаю. Розглядаються скарги студентів, в тому числі і висловлені під час зустрічі з ректором, на якість послуг, які надає інтернет-провайдер в гуртожитках. Спільно з бухгалтерією розробляється ефективна система оформлення та обробки заявок по виготовленню поліграфічної продукції редакційно-видавничим відділом.

     Керівники відділів навчального Оксана Зазимко, спеціального Валерій Бевз, комплексної безпеки і охорони Василь Моісєєв, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про плани роботи на поточний тиждень.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко повідомив про хід ремонтних робіт в лекційних аудиторіях № 87 і 79 корпусу № 1, заміну електричних мереж у гуртожитку № 2 та відновлення третього корпусу. До кінця тижня планується змонтувати все необхідне обладнання для цеху з виготовлення меблів.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про результати засідання рейтингової комісії, де було розглянуто більше 70 пропозицій і зауважень від науково-педагогічних працівників. Також підготовлений наказ про формування нового складу рейтингової комісії на наступний рік. У центрі уваги і бюджет на науку на 2016 рік.

     Станіслав Ніколаєнко наголосив на завершенні різдвяних свят і переході в активний робочий стан. За підсумками наради очільник університету доручив Сергію Кваші спільно з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Василем Шинкаруком підготувати програму семінару-навчання для молодих викладачів, Валерію Іщенку – контролювати протипожежну безпеку, спільно зі студентським самоврядуванням розглянути і затвердити план ремонтних робіт у гуртожитках на 2016 рік та підготувати проект кошторису з відбудови третього корпусу.
     На засіданні розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook