Інформаційне наповнення освітнього процесу – запорука успіху в організації освітнього процесу гуманітарно-педагогічного факультету

11 грудня 2015 року

     10 грудня 2015 р. на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулась робоча нарада із завідувачами кафедр за участю проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та начальника навчально-методичного відділу Лариси Кліх.

     Сергій Кваша виступив перед присутніми зі вступною промовою, у ході якої закцентував увагу присутніх на основних засадах організації освітнього процесу в Університеті. 
     Проректор з навчальної і виховної роботи наголосив, що ключовою постаттю в забезпеченні якості вищої освіти є науково-педагогічний працівник, глибокі знання якого зможуть забезпечити як професійний, так і загальний розвиток студента – майбутнього фахівця, що буде конкурентоспроможним і на вітчизняному, і міжнародному ринках праці. У зв’язку з цим робота викладача має відповідати найвищому рівню, що дозволить ефективно проводити аудиторні заняття, здійснювати практичну підготовку студентів та організовувати його самостійну роботу. Поряд з цим необхідно зосереджувати і роботу на дослідницькій складовій у навчанні студентів. Зокрема, потрібно приділяти посилену увагу підготовці магістерських робіт, що повинні мати науково-практичне застосування, а отже, розвивати українську науку.
     Сергій Кваша наголосив, що значного ефекту в підготовці фахівців можливо досягти, використовуючи сучасні технології і створюючи умови для відповідного навчально-методичного та інформаційного забезпечення освітнього процесу. Крім того, усі навчальні матеріали мають бути доступними, містити найновішу інформацію і бути корисними для студента.

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх роз’яснила присутнім особливості наповнення електронного освітнього середовища університету. А саме:

  • про необхідність розміщення на сайтах кафедр електронних версій робочих навчальних програм (наказ ректора від 1.12.2015 року № 1351 «Про формування та розміщення електронних версій навчальних програм дисциплін»);
  • про формування навчальних курсів дисциплін на платформі Moodle (http://elearn.nubip.edu.ua/);
  • про розміщення гіперпосилань на наявні в електронному освітньому середовищі університету електронні версії підручників, навчальних посібників, методичних рекомендацій до виконання лабораторних, практичних чи семінарських занять, словників, довідників, забезпечити безперешкодний доступ студентів до навчальних ресурсів (наказ ректора від 29.10.2015 р. № 1204 «Про формування та розміщення електронних версій навчально-методичного забезпечення дисциплін»);
  • про впровадження заочної (дистанційної форми) навчання з 01 січня 2016 року та потреби розміщення електронних навчальних курсів на навчально-інформаційному порталі НУБіП України.

     Після інформування відбулась жвава дискусія, під час якої Сергій Кваша і Лариса Кліх відповіли на усі питання, що виникали в завідувачів кафедр гуманітарно-педагогічного факультету.

     Присутнім також повідомили, що згідно з розпорядженням проректора з навчальної і виховної роботи кураторами гуманітарно-педагогічного факультету в аспекті наповнення електронного освітнього середовища є начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх та доцент кафедри інформаційних та дистанційних технологій Олена Кузьмінська.

Людмила Макодзей,
доцент кафедри методики навчання та управління навчальними закладами,

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook