Знання збереже життя: в університеті пройшли теоретично-практичні навчання на протипожежну тематику та порядок дій при загрозі теракту

3 грудня 2015 року

     2 - 3 грудня 2015 року в університеті за участі Головного управлінням ДСНС України у м. Києві, яке представляв майор цивільного захисту Едуард Бєлозор, пройшли теоретично-практичні навчання на протипожежну тематику та порядок дій при загрозі теракту.

    

     Організатори – працівники відділу пожежної безпеки і штабу цивільного захисту університету – довели до співробітників та студентів, якою повинна бути організація протипожежного режиму на об’єктах НУБіП України, дії при виникненні пожежі та правила користування первинними засобами пожежогасіння. Під час теоретичних навчань, які проходили у формі діалогу, обговорили актуальні питання пожежної безпеки.

    

     Важливість проведення таких занять яскраво ілюструє історичний факт. Під час підготовки до олімпіади 1979 року в Москві у приміщенні готелю «Росія» сталася масштабна пожежа, яка призвела до загибелі трьох сотень людей. Та після її ліквідації з готелю вийшли 30 членів японської делегації – знесилені, мокрі, але живі і навіть не травмовані! І все – завдяки теоретично-практичній підготовці.

     Тож дуже важливим етапом навчань стала саме практична частина з проведення евакуації людей з приміщень 8-го навчального корпусу та гуртожитку № 3. Було евакуйовано близько 180 і 200 чоловік відповідно. Евакуацію, яка пройшла без паніки та ускладнень, здійснювали працівники оперативно-рятувального підрозділу з розгортанням бойових розрахунків двох пожежних автомобілів. Була проведена також демонстрація роботи співробітників ДСНС при гасінні пожеж – розгортання пожежних рукавів, подача води в осередок пожежі тощо.

Василь Тарасенко,
начальник відділу пожежної безпеки,

Микола Марущак,
начальник штабу цивільного захисту

Фотозвіт:

    

    

    

    

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook