Гуманітарії знайомляться з новаціями антикорупційного законодавства

2 грудня 2015 року
1 грудня для студентів і кураторів гуманітарно-педагогічного факультету завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор Ладиченко прочитав лекцію «Інновації в законодавстві України про протидію корупції». Лектор відзначив важливість і актуальність теми, адже відсутність корупції – запорука добробуту.  За його словами, з 2014 року діє принципово нова антикорупційна схема. На жаль, Україна і досі в рейтингу корумпованих країн.  І доповідач назвав причини. Серед них – відсутність суспільного резонансу, правова ментальність і незнання або нерозуміння законодавства населенням. Підняти рівень обізнаності в цих питаннях і покликана зазначена лекція.
 
Далі мова йшла про нормативно-правові акти, що складають основу антикорупційного законодавства, форми корупції. Лектор звернув увагу на сутність антикорупційних програм, ким і як вони приймаються. Окремо йшлося про суб’єкти відповідальності за корупційні правопорушення. 
 
Орієнтуючись на цільову аудиторію, доповідач звернувся до освітнього законодавства, назвав категорії учасників навчального процесу, права і обов’язки викладачів та студентів.
 
 
Потому лекція продовжилася у формі діалогу, де студенти і викладачі задавали питання щодо пропусків занять, їх відпрацювання на платних курсах тощо.
 
Ольга Наконечна
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook