Студенти економічного факультету відвідали "Музей історії розвитку фінансової системи Дніпропетровської області"

24 листопада 2015 року

 Студенти економічного факультету із викладачами кафедри фінансів Негодою Ю.В. та Титарчук І.М., відвідали перший на Україні фінансовий музей - "Музей історії розвитку фінансової системи Дніпропетровської області", експозиція якого відображає розвиток фінансових відносин в Дніпропетровській області, починаючи з XVIII століття і до сучасності.

 

 

В експозиції музею реконструйовано робоче місце фінансиста 1950-х з восковою фігурою працівника фінансової сфери, представлені матеріали про фінансові служби всіх міських та районних фінансових установ Дніпропетровщини (в окремих альбомах). Яскравою сторінкою в експозицію музею є сучасний період. У музеї зібрані дані про фінансову систему цілого краю.

 

 


Оригінали грошових знаків, порахунки та рахункові машинки, старовинне бухгалтерське приладдя, заставні та векселі. Серед експонатів є й указ Катерини II про створення казенних палат (вони формували губернський бюджет), і залізні таблички, які вивішували на доми, віддані лихварям під заставу. Також цікавими документами є квиток держкомісії погашення боргів на вічний вклад та диплом кандидата комерційних наук.

 

 

проф. Давиденко Н.М.,
в.о. завідувача кафедри фінансів і кредиту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook