Науковці НДІ лісівництва та декоративного садівництва взяли участь у роботі VII Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики

19 листопада 2015 року

    10–13 листопада 2015 р. за сприяння Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України у Міжнародному виставковому центрі відбувся Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з питань енергоефективності та відновлювальної енергетики. До його роботи долучилися близько 750 учасників.
     Форум вже став традиційною діловою платформою обміну досвідом між владою, бізнесом, науковцями та міжнародними експертами у сфері енергоефективності, енергозбереження та відновлюваної енергетики. Він був насичений різноманітними заходами, серед яких і круглий стіл «Ресурсна база розвитку ринку твердого біопалива». Спікерами на ньому виступили представники ННІ лісового і садово-паркового господарства – директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин та доцент кафедри лісового менеджменту Павло Кравець.

     Активну участь у роботі круглого столу взяли народні депутати, представники Держенергоефективності України, Українського пелетного союзу, міжнародних організацій, бізнесу та ЗМІ. В результаті відбулася жвава дискусія з питань фінансових інструментів стимулювання енергоефективності, державних ініціатив в житловому секторі та міжнародних проектів, енергоменеджменту у бюджетній сфері, місцевих ініціатив та міжнародного досвіду з питань використання місцевих джерел енергії (у т.ч. деревної біомаси), а також стан та перспективи розвитку відновлюваної енергетики в контексті євроінтеграційних процесів. Наші колеги акцентували увагу на питаннях застосування лісової сертифікації за схемою FSC, як інструментарію підтвердження сталості походження біопалива з деревини, а також на екологічно-збалансованому використанні ресурсного потенціалу лісових деревних відходів. Зауваживши при цьому, що використання енергетичного потенціалу деревної біомаси має здійснюватися на засадах сталості, не порушуючи балансу між ресурсним значенням та екологічними і соціальними функціями лісових фітоценозів.

Сергій Ковалевський,
заступник директора ННІ ЛіСПГ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook