ГУРТКІВЦІ КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ІМЕНІ АКАДЕМІКА В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА У БОТАНІЧНОМУ САДУ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

10 жовтня 2015, 9:49

    Студентський науковий гурток при кафедрі фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна має добрі традиції. Саме тут його учасники опановують ази наукової роботи. Базою для проведення досліджень є проблемна науково-дослідна лабораторія Мікології і фітопатології, а також дослідне поле кафедри в умовах ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція». Водночас матеріальна база нашого університету дозволяє вивчати різні аспекти не тільки сільськогосподарських культур, а також груп рослин іншого призначення, зокрема квітково-декоративних. Саме з цією метою гуртківці відвідали Ботанічний сад.

  

Слід відмітити, що цей підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України має загальнодержавне значення. Серед багатьох його колекцій квітково-декоративні рослини відкритого ґрунту представлені 95 видами, 21 гібридом та 38 культиварами (всього 154 колекційних одиниці) які належать до 91 роду, 43 родин, 30 порядків, 9 підкласів, 2 класів, одного відділу (http://botsad.nubip.edu.ua).

 

Гуртківці провели обстеження різних квітково-декоративних рослин (бегонії вічноквітуючої, гортензії черешкової та деревовидної, хости білооблямованої,  петунії гібридної, георгіни культурної, рудбекії блискучої, хризантеми гібридної, чорнобривців прямостоячих, айстри кущової та ін.). Увага при цьому акцентувалася на їх мікрофлору. Слід відмітити, що більшість рослин на дану пору року знаходяться у відмінному стані. Студенти також з цікавістю ознайомилися з морфологією різних квітково-декоративних культур у природних умовах.
   
Члени студентського наукового гуртка кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна висловлюють вдячність керівництву Ботанічного саду за надану можливість ознайомитися з різноманіттям квіткових рослин і висловлюють надію на подальше співробітництво у вивченні питань патології та фітоімунітету.
Ольга Шиш, Алла Ткач, студенти 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook