Делегація університету взяла участь у святкуванні ювілею Білоруської державної сільськогосподарської академії

1 жовтня 2015 року

 У межах угоди про співробітництво між нашим університетом та Білоруською державною сільськогосподарською академією, підписаною минулого літа, наприкінці вересня делегація НУБіП на чолі з проректором з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимиром Курилом, взяла участь у святкуванні 175-річчя цього вишу. Він - один з найстаріших вищих навчальних закладів на теренах колишнього СРСР та країн Східної Європи.

 
Члени нашої делегації взяли участь у засіданні ректорів аграрних ВНЗ країн СНГ, обмінялися досвідом науково-педагогічної діяльності щодо підготовки фахівців-аграрників, познайомилися з навчальною базою білоруського вишу. А подивитися тут є на що. 
 
Завідувача кафедри гідробіології та іхтіології Петра Шевченка особливо вразив один з найбільших у Європі рибогосподарський комплекс з промислового вирощування форелі та осетрових риб. Тут під одним дахом поєднується виробничий і навчальний цикли: кафедра іхтіології і рибництва та установки замкненого циклу з басейновим і лотковим господарством. Це дає можливість забезпечувати посадковим матеріалом рибні господарства не тільки Білорусі, а й сусідньої Росії.
 
Завідувача ж кафедри біології тварин академіка Миколи Сахацького, як тваринника, зацікавила школа-ферма з вирощування ВРХ. У колишнього випускника зооінженерного факультету цієї академії тут залишилося багато зв’язків. Тривалий час наші виші обмінюються навчально-методичною літературою. Дуже сподобалася програма підготовки спеціалістів, оснащення кафедр найсучаснішими приладами. 
 
Але найбільше вразило ставлення білорусів, які щиро переживають за Україну і готові допомогти. Хоча б тим, щоб приймати на практику наших студентів. 
 
Делегація отримала пропозиції співпраці у науковій та навчальній сферах від представників аграрних університетів Азербайджану, Білорусі, Вірменії та Казахстану.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook