Практична підготовка студентів - запорука професіоналізму!

28 вересня 2015 року
Відокремлений підрозділ НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової»

Теоретична та практична підготовка фахівців для сільськогосподарського виробництва  проводиться в Бобровицькому коледжі економіки та менеджменту ім. О. Майнової НУБіП України з урахуванням їх нерозривної єдності. І якщо теоретична підготовка є  основою для набуття практичних навиків та умінь, то практичне навчання забезпечує ґрунтовне засвоєння теоретичного матеріалу, підтверджуючи його відповідність програмним вимогам, сучасним технологіям і викликам, які сьогодення ставить перед системою професійної підготовки.

В коледжі використовуються різні форми та методи практичної підготовки майбутніх фахівців-професіоналів. Серед них організація і проведення дослідної роботи як один з найбільш ефективних засобів вивчення потреб виробництва і підготовки до їх вирішення студентської аудиторії.

Викладачі-однодумці працюють над підвищенням  успішності студентів та поліпшенням якості підготовки спеціалістів, які змогли б вирішувати  питання  господарювання на підприємствах різних форм власності.

Дослідна робота в коледжі здійснюється під керівництвом  викладачів-ентузіастів технологічного відділення, які входять до складу циклових комісій агротехнічних та зоотехнологічних дисциплін.

Навчально-дослідна робота базується на роботі предметних гуртків, дослідній, пошуковій роботі, науково-технічній творчості, організації виставок, рефератів, доповідей та інших доробок.  Слід зазначити те, що  гурткова робота є найбільш масовою формою навчально-дослідницької творчості студентів та найпоширенішою формою позааудиторної роботи.

Серед тем, над якими працюють гуртківці, багато цікавих і потрібних для поліпшення  підготовки спеціалістів і підвищення рівня їх знань. Студенти вивчають різні проблеми, пов’язані з успішним розвитком сільськогосподарського виробництва:

- «Продуктивність ярих зернових та зернобобових культур залежно від строків посіву», «Випробування сортів вівса в умовах колекційно-дослідного поля ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім.. О. Майнової» (гурток «Технолог поля», керівник Ярош Ю.М.);

- «Вплив різних способів передпосівної обробки насіння сої на врожай» (гурток «Агрохімік», керівник Кучерявенко О.П.);

Наразі підводяться підсумки роботи, проведеної викладачами та студентами-гуртківцями: аналізуються біометричні виміри, результати фенологічних спостережень, показники врожайності культур та продуктивності сільськогосподарських тварин, проводяться записи у відповідні форми, систематизуються з метою подальшої їх математичної обробки.

Результати науково-дослідної роботи за 2015 рік будуть обговорені на науково-практичній конференції в листопаді поточного року.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook