Пам’яті академіка Л.В. Погорілого

18 вересня 2015 року

     16-17 вересня на базі УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого відбулася XVI міжнародна наукова конференція «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій», присвячена пам’яті академіка Л.В. Погорілого.


     Учасники XVI міжнародної наукової конференції «Науково-технічні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій», присвяченої пам’яті академіка Л.В. Погорілого

     Участь у її роботі взяла і делегація нашого університету, яку склали професори Дмитро Войтюк і Геннадій Голуб, директори НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК Валерій Войтюк, наукового парку «Стале природокористування та якість життя» - Віктор Теслюк та ін.
     Зі вступним словом виступив директор УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого професор Володимир Кравчук, який наголосив на важливості науково-випробувальних досліджень.

Виступ директора УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого д.т.н., проф., чл.-кор НААНУ Кравчука В.І.

     Професор Дмитро Войтюк у доповіді «Л.В. Погорілий – гордість alma mater» наголосив, що феномен цього видатного вченого, інженера-дослідника – не тільки результат фундаментальної освіти, величезної, цілеспрямованої роботи в досягненні поставленої мети, але й, передусім, у природній обдарованості і здатності розвивати, примножувати свої здібності. Крім хисту видатного науковця, Леонід Володимирович мав неабиякий хист педагога. Він блискуче читав лекції студентам з основ наукових досліджень, працюючи за сумісництвом доцентом, а згодом професором кафедри сільськогосподарських машин. У співавторстві з академіком П.М. Василенком був виданий навчальний посібник «Основы научных исследований», яким користувались всі сільськогосподарські вузи СРСР.
     Захисти і кандидатської, і докторської дисертацій Леонідом Погорілим стали подіями великого наукового звучання. Його наукові доповіді і виступи на конференціях завжди мали великий науковий резонанс, були неперевершеним взірцем людської логіки.

Виступ проф. Войтюка Д.Г.

     З доповідями також виступили Голуб Г.А. («Основні принципи виробництва і використання біопалив»), Войтюк В.Д. («Стратегія технічного сервісу енергонасиченої сільськогосподарської техніки»), Теслюк В.В. («Концептуальні засади інженерного забезпечення впровадження біотехнології виробництва мікобіопрепаратів»), Броварець О.О. («Обґрунтування механіко-конструктивних параметрів і режимів функціонування технічних систем локального моніторингу електропровідних властивостей грунтового середовища у режимі реального часу з використанням тороподібних пустотілих електродів різної форми для оперативного моніторингу агробіологічного стану та управління зонами варіабельності параметрів сільськогосподарського поля»).

     На секційних засіданнях піднімалися також важливі питання розвитку сучасної технічної науки, новітні засади розробки, випробування та прогнозування сільськогосподарської техніки і технологій. Як результат, науковці окреслили перспективні шляхи її розвитку та подальшу інтеграцію в сучасних агропромислових підприємствах

Олександр Броварець,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook