Ректорат: початок навчального року бажає бути значно кращим

7 вересня 2015 року

 7 вересня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. У вступному слові очільник університету наголосив на відсутності злагодженої роботи, порядку, дисципліни в організації навчально-виховного процесу. Непоодинокі випадки запізнень студентів, деякі взагалі не приступили до занять. Аналогічна ситуація і з викладачами, як, наприклад, на економічному факультеті та інших.

 
За останній час значно поліпшилося матеріально-технічне забезпечення лекційних аудиторій, проте стан лабораторій все ще є незадовільним. Про це свідчить нещодавнє відвідування ректором лабораторій агробіологічного факультету. Станіслав Ніколаєнко доручив проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші, начальнику навчального відділу Оксані Зазимко організувати на належному рівні навчальний процес. А першому проректору Ігорю Ібатулліну – провести атестацію лабораторій і нараду з її завідувачами.
 
Потому перейшли до планування роботи на поточний тиждень. Проректор Сергій Кваша проінформував про хід лекцій гостей з Університету штату Айова і їхню зустріч з викладачами кафедр іноземної мови. Спілкування показало, що рівень володіння англійською мовою окремих викладачів потребує вдосконалення. Окрім того, навчальна частина спільно з видавництвом і планово-фінансовим відділом опрацьовує питання фінансування в наступному році видання кращих і найнеобхідніших підручників та посібників за рахунок університету.
 
Учений секретар Оксана Барановська доповіла про уточнення плану роботи вченої ради на рік та закцентувала увагу, що 8 вересня о 14 годині відбудеться семінар-нарада із завідувачами кафедр, а 9 вересня о 15-й – зустріч ректорату зі студентським активом факультетів, ННІ та гуртожитків. У жовтні планується провести виїзне засідання ректорату, присвячене проблемам відокремлених підрозділів. Воно пройде на базі Немішаєвського агротехнічного коледжу. 
 
Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька поінформувала про хід надходжень коштів від студентів, які навчаються за контрактом. Та преміювання студентів, які активно працювали в студентських будівельних загонах влітку.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко оприлюднила результати анкетування завідувачів кафедр та розповіла про підготовку до опитування студентів. 
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук проінформував про готовність групи експертів, які консультуватимуть вчених щодо участі у міжнародних наукових програмах і грантах. Йому доручено підготувати звернення до Євросоюзу щодо створення на базі нашого університету центру досліджень, де буде зосереджене найновіше обладнання, яким зможуть користуватися і дослідники з інших аграрних університетів України.
 
Начальник військової кафедри Анатолій Есаулов підняв проблеми навчального процесу курсантів. Проректорам Валерію Іщенку і Сергію Кваші доручено спільно з військовою кафедрою, планово-фінансовим відділом забезпечити навчання курсантів.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про підготовку третього корпусу до проведення фумігації.  Також, на цьому тижні до м.Іллічівська відбула бригада, яка завершить ремонтні роботи в СОТ «Академічний».  Паралельно йде прийом фахівцями ПАТ «Київенерго» оновлених теплопунктів, готується цех з виробництва меблів. Найближчим часом розпочинається робота по перекриттю даху на гуртожитку №9.
 
Про роботу відділів кадрів, юридичного, планово-фінансового, спеціального поінформували їх очільники Микола Михайліченко, Андрій Бова, Тетяна Костюк, Валерій Бевз.
 
Інормацію щодо роботи благодійного фонду "Голосіївська ініціатива 2020" надав його директор Євген Томін. А радник ректора Дмитро Войтюк нагадав про необхідність проведення наради по виконанню конкретних справ, які закріплені за виконавцями.
 
Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко повідомив про початок відпочинку колективу народного ансамблю «Колос» на березі Чорного моря в СОТ «Академічний». 
 
За інформацією проректора з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимира Курила продовжується робота з інвесторами щодо будівництва житлового будинку і гуртожитку. 
 
На контролі першого проректора Ігоря Ібатулліна перебуває підготовка до зими в навчально-дослідних господарствах, оранка під майбутні посіви озимих. Зокрема, у «Великоснітинському» вже заготовлено 4 тисячі тонн силосу, а в Агростанції – понад тисячу. Планується до посіву 600-650 гектарів озимої пшениці, більше 100 гектарів – жита. Триває формування спецрад по захисту дисертацій – інженерного, юридичного та ветеринарного напрямків.
 
За результатами засідання ректор доручив Сергію Кваші завершити підготовку програми виховної роботи на період навчання студентів, Тетяні Костюк та Тетяні Кондрицькій – проаналізувати стан фінансових надходжень та вивчити можливість обладнання комп’ютерних класів на факультеті інформаційних технологій, Валерію Іщенку – ремонт корпусу №3, завершення будівельних робіт в корпусах №4 та 12, Ігорю Ібатулліну – підготувати візит представників НДГ до Вроцлавського природничого університету для обміну досвідом.
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook