23 серпня – День Державного Прапора України! 24 серпня – 31-ша річниця з Дня незалежності України!

24 серпня 2022 року

Шановні викладачі, співробітники, студенти і випускники!

   Цьогоріч з надзвичайним хвилюванням і тривогою український народ відзначає День Державного прапора України та День Незалежності України.  

   Це – головні дати України, що започаткували нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпили його вікові демократичні прагнення до самостійності, національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення тощо. Саме під Державним прапором України сьогодні відстоює свою незалежність!

   Нині ці свята ми відзначаємо в стані війни з росією. З перших днів наш колектив долучився до боротьби з рашистськими загарбниками. Багато викладачів та співробітників, студентів та аспірантів вступили до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, більше тисячі доєдналися до волонтерства. З початку війни більше 11 мільйонів гривень ми перерахували на допомогу ЗСУ.

   На жаль, нинішня річниця затьмарена гіркими бойовими втратами наших Героїв, у т.ч. нинішніх студентів та випускників НУБіП. Серед них наші товариші – Семен Обломей, Сергій Романчук, Вадим Винничук, Артур Голуб, Андрій Ковальчук, Сергій Мельниченко, Антон Сидоров та інші. Пам’ять про їх героїчний подвиг назавжди закарбується в наших серцях.

   А нині наш освітянський фронт – на новому якісному рівні навчати і навчатись, розвивати науку, готувати кваліфіковані кадри, які відбудують зруйновані міста і села, промисловість та інфраструктуру, зможуть конкурувати в глобальному світі, здатні зупинити глобальне потепління, зміни клімату. Інтенсивне сільське господарство, розвиток генетики, біотехнологій, штучного інтелекту, інформаційна революція, жорстка конкурентна боротьба в світі і звісно ж необхідність відбудовувати нашу державу спонукають колектив до концентрації всіх сил на оновлення процесу навчання і виховання, поєднання досліджень з практикою.
   Хочу Вам побажати мирного неба і здійснення всіх мрій. Хай Перемога, на яку ми так очікуємо, прийде якнайшвидше! А її творці – і тих, хто поліг на полях боїв, і тих, хто сьогодні захищає Україну, творить сьогодення, народ пам’ятатиме завжди.
   Довгоочікуваного миру і щастя в оселях українців! Нехай серця наповнюються вірою в Перемогу, гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а плідна праця буде надійною запорукою відбудови країни, її благополуччя!
    


Слава Україні!

Слава Героям!

Слава Збройним Силам України!


З повагою 
 

ректор НУБіП України,         Станіслав Ніколаєнко

доктор педагогічних наук,

професор,
академік НАПН України  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook