Рада роботодавців університету: плануємо роботу

31 липня 2015 року

 31 липня. На зустріч з деканами факультетів та директорами  ННІ завітав голова  Ради роботодавців університету Валерій Адамчук. Ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що на часі – втілення ідей, озвучених раніше на засіданнях  ректоратів і вчених рад. Для цього власне і створена рада роботодавців. Тож ректор запросив до слова її очільника.

Валерій Адамчук зазначив, що власне рада – це форма співпраці виробничників з університетом. А щоб вона була дієвою і плідною, маємо виважено спланувати роботу. Для цього потрібно сформувати плани факультетських та інститутських рад. Нагадаємо, що на допомогу їх головам та керівництву ННІ і факультетів на офіційному сайті НУБіП було розміщене відповідне звернення з рекомендаціями. Власне останні коротко і схарактеризував Валерій Адамчук. Йдеться про  перегляд навчальних програм, зустрічі з випускниками, організацію в цілях профорієнтації екскурсій на виробництво, створення бази підприємств для проходження практик тощо. Все це треба враховувати,  але не обмежуватися. 
 
Очільник ради окремо наголосив на необхідності формування ядра випускників, котрі допомогли б поліпшити матеріально-технічну базу університету. Зі свого боку, виш має продумати шляхи підтримки виробничників, які беруть на практику наших студентів.  
 
Те, що зміст освіти – питання дуже актуальне, засвідчили адресовані Валерію Адамчуку звернення деканів факультетів. 
 
Так, Зіновій Ружило поцікавився його думкою щодо співвідношення в навчальних планах загальноосвітніх та фахових дисциплін. Слід знайти золоту середину, бо фахівець має бути і висококваліфікованим, і високоморальним, - пролунало у відповідь.
 
 
Миколу Долю турбувало питання підготовки магістрів, особливо дослідників. На що очільник ради відзначив готовність науково-дослідних інститутів співпрацювати з університетом. На його переконання, викладачі також повинні працювати в науково-дослідних установах, але при цьому пропонувати свої новації або ж залучатися до вже наявних розробок. Ректор Станіслав Ніколаєнко ще й наголосив: практика магістрів має завершуватися проектом щодо удосконалення діяльності виробництва чи підприємства. А перший проректор Ігор Ібатуллін додав, що варто пропонувати на розгляд МОН проекти науково-дослідних робіт, створені у співпраці між нашими науковцями та їх колегами з інших установ.
 
Ольга Наконечна, Валентин Обрамбальський
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook