Вступ-2015: збільшено обсяг державного замовлення

23 липня 2015 року

 Як не дивно, але практика минулих вступних кампаній нині «не працює». Якщо раніше (крім останнього пікового дня!) що ближче до кінця - то менше абітурієнтів, то зараз що не день – бажаючих особисто подати документи не зменшується. Тому друга половина дня у працівників приймальної комісії аж ніяк не відрізняється напругою від першої.

 
На сьогодні документи на бакалаврат подали вже 12456. Загальний конкурс за всіма напрямам підготовки складає 7,6 осіб на місце. 15% від усіх абітурієнтів цьогоріч – відмінники навчання. А попереду ще цілий тиждень.
 
У порівнянні з минулими роками серед вступників значно зріст попит на такі напрями підготовки як «Ветеринарна медицина», «Агрономія», «Геодезія, картографія та землеустрій», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Машинобудування», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».
 
Станом на 23 липня кількість заяв від вступників, які обрали НУБіП першим пріоритетом, перевищила місця державного замовлення за напрямами підготовки «Біотехнологія», «Харчові технології та інженерія», «Будівництво», «Економічна кібернетика», «Фінанси і кредит», «Маркетинг», «Економіка підприємства», «Правознавство», «Соціальна педагогіка», «Філологія (переклад)».
 
Майже 700 абітурієнтів бажають навчатися в нашому університеті за умовами контракту. А 273 вступники обрали заочну форму навчання. На ній найбільшим попитом користуються «Лісове і садово-паркове господарство», «Водні біоресурси та аквакультура», «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва», а також економічні напрями підготовки.
 
А завершує цю оглядову інформацію ще одна приємна новина: обсяг державного замовлення збільшено. На денну форму бакалаврату Міносвіти додало 21 місце (загалом 1652), в магістратуру – 222 (всього 1110). Кількість місць на заочну форму бакалаврату зросла на 25, в магістратуру – на 67. На освітній ступінь «Спеціаліст» («Професійна освіта») заочної форми додали ще 10 бюджетних місць. А зараз очікуємо збільшення держзамовлення на спеціальність «Ветеринарна медицина».
 
Ігор Ільчук,
відповідальний секретар приймальної комісії
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook