Підписано договір про співпрацю з Технічним університетом Грузії

17 липня 2015 року

 У рамках візиту до Грузії відбулась зустріч делегації університету з керівництвом Грузинського технічного університету. Ректор ГТУ професор Арчіл Прангішвілі та керівник офісу міжнародних відносин Отар Зумбурідзе розповіли про історію розвитку цього вишу та його сучасну структуру. 

 
На сьогодні він має  у своєму складі 10 факультетів, серед яких і новостворений аграрний факультет, що стало відповіддю на реформи в освіті і науці Грузії. Традиційний аграрний університет десять років тому був приватизований, і зараз в ньому навчаються тільки 24 студенти. Аграрному університету тоді були передані всі науково-дослідні інститути Академії аграрних наук Грузії, які практично сьогодні вже не існують. У самій же академії працюють близько 30 осіб. Це є уроком для нас. 
 
На аграрному факультеті ГТУ навчаються 650 студентів за 8 спеціальностями: тваринництво, агрономія, грунти і водні ресурси, менеджмент в агробізнесі, харчові технології, лісове господарство, сільськогосподарська техніка та агроінженерія.
 
Ректор НУБіП Станіслав Ніколаєнко  ознайомив грузинських колег зі структурою та основними завданнями діяльності нашого університету, закликав до розвитку співпраці. 
 
Арчіл Прангішвілі в ході ознайомлення з кампусом показав гостям актову залу університету та бібліотеку, фонд якої налічує понад 2,5 млн., в тому числі 400 тис. в електронній формі, примірників навчальної та наукової літератури.
 
 
Особливу увагу гостей привернула підбірка з більш як 100 тисяч примірників американського видавництва Нова, де зосереджені найновіші наукові та навчальні видання з усіх галузей знань. Вона, за підтримки грузинської діаспори в США, постійно оновлюється. 
 
Ректор ГТУ закликав українську сторону дуже обережно ставитися до реформування освіти за рецептом західних поводирів, що може призвести до повної втрати потенціалу університету. 
 
Підсумками зустрічі стало підписання угоди про співробітництво між університетами. 
 
Вадим Кондратюк,
декан факультету тваринництва та водних біоресурсів
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook