Очікування та несподіванки вступної кампанії - 2015

15 липня 2015 року

 15 липня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання приймальної комісії, де розглянуто хід вступної кампанії та прийому заяв абітурієнтів. Нагадуємо: прийом документів до магістратури закінчується вже за три дні – 18 липня. 19 липня вже стартують вступні іспити. Єдиним винятком є спеціальність «Державна служба», прийом документів на яку продовжено до 10 серпня.

 
Як поінформував відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук, конкурс на місця державного замовлення в магістратуру забезпечено за всіма спеціальностями. Обсяг державного замовлення складає 848 місць (денна форма навчання), а на сьогодні вже подано 1226 заяв. Загальний обсяг ліцензованих 2560 місць. За контрактом вже бажають навчатися 46 студентів і їх кількість зростає. До речі, цього року вперше оголошено набір на магістерську програму за спеціальністю «Прикладна економіка» з ліцензованим обсягом 25 місць.
 
 
На програму підготовки фахівців за освітнім ступенем «бакалавр» при плані прийому за державним замовленням 1631 вже подано 5775 заяв. Порівняно з цим днем минулого року, цей показник зріс майже на 600. Очікувано, найбільшою популярністю користуються філологія (18 осіб на місце), правознавство (12), економіка підприємства (9,8), біотехнологія (9,4), соціальна педагогіка (8,6). Несподівано ж до традиційних лідерів додалося будівництво (8,2). Вперше на бакалавраті оголошено набір за спеціальностями «Комп’ютерна інженерія» і «Програмна інженерія», які користуються популярністю, та «Туризм».
 
 
15% абітурієнтів, які подали заяви, першим пріоритетом вказали НУБіП України. Ще стільки ж – другим та третім. Так, Олександр Бабич і Олександра Ігумнова мріють стати студентами факультету ветеринарної медицини. Роман Нагорний, за прикладом свого брата Богдана, обрав для навчання ННІ лісового і садово-паркового господарства. А Ігор Швачка, який закінчував медичний коледж, - факультет захисту рослин. Не знаємо, як складеться його доля, але першу приємність у студентському житті – футболку з факультетським логотипом – він вже отримав, бо виявився сотим абітурієнтом.
 
 
З детальною інформацією щодо кількості поданих заяв можна ознайомитися за посиланням «Хід надходження заяв».
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook