Сучасні технології – для майбутніх птахівників

2 липня 2015 року

     Серед критеріїв оцінки високої якості освіти навчального закладу є партнерство з провідними підприємствами галузі, їх готовність надавати допомогу у підготовці майбутнього фахівця, запити на працевлаштування випускників тощо.
     Тривалою і успішною є співпраця нашого університету з ПАТ «Миронівський хлібопродукт» – підприємством, яке є лідером українського ринку м’яса курчат-бройлерів, успішно впроваджує сучасні технології у виробничий процес та експортує продукцію у понад 50 країн світу.

     Саме тому в рамках вивчення дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» для студентів 3 курсу ОКР «Бакалавр» факультету тваринництва та водних біоресурсів була організована екскурсія на одне з підприємств ПАТ «Миронівський хлібопродукт» – ПрАТ «Миронівська птахофабрика» – одну з найбільших птахофабрик України та Європи. Це підприємство замкнутого циклу – від отримання добового молодняку до виробництва м’яса курчат-бройлерів. Підприємство виготовляє продукцію як для реалізації на внутрішньому ринку України так і для експорту до багатьох країн світу, має сертифікати ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, FSSC 22000:2010, Сертифікат HALAL, Дозвіл ЄС на експорт продукції.

     Студенти перед поїздкою на підприємство мали зустріч з представником ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Сергієм Тименко, який розповів про підприємство, представив проект «Почни кар’єру з МХП» та ознайомив з умовами конкурсу «Кращий стажер/практикант», в якому студенти можуть прийняти участь за результатами проходження практики.

     У господарстві студенти мали можливість ознайомитися з роботою на майданчиках вирощування курчат-бройлерів, поспілкуватися з фахівцями господарства та дізнатись про особливості технологічного процесу вирощування курчат-бройлерів. Наступним було відвідання комплексу з переробки курчат-бройлерів, який викликав неабияке захоплення у студентів – встановлено лінії забою птиці та первинної переробки м’яса провідних світових виробників: Stork та Meyn (Голландія), Marel (Данія), CFS (Германія), Poss (Канада), налагоджено випуск найрізноманітнішої продукції з м’яса курчат-бройлерів, а також продукції халяль. Спеціалісти комплексу надавали всі відповіді на питання студентів, яких було чимало.

     Екскурсія у господарство запам’ятається надовго – всі були переповнені враженнями і жваво обговорювали побачене, а деякі більш відповідально почали готуватися до наступної поїздки – ПАТ «Миронівський хлібопродукт» приймає 6-х наших студентів на свої підприємства для проходження виробничої практики.

Н.П. Пономаренко,
професор кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook