Майстер-класи та екскурсії стежками НУБіП України у День відкритих дверей на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму
Майстер-класи та екскурсії стежками НУБіП України у День відкритих дверей на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму
11 листопада 2024 року
На початку листопада місяця Національний університет біоресурсів і природокористування України гостинно відкрив свої двері для учнів та випускників закладів освіти м. Києва та Київської області.
Розпочалось знайомство майбутніх вступників із зустрічі з керівництвом університету. Ректор Вадим Ткачук, президент університету Станіслав Ніколаєнко та проректорка з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова познайомили з історією розвитку НУБіП, а також можливостями отримання європейської освіти в одному з найкращих, рейтингових закладів вищої освіти України. Власні творчі колективи, які виступили перед абітурієнтами стали одним із доказів створення в університеті комфортних умов для реалізації різноманітних талантів молоді.
В холі актової зали центрального корпусу вступників зустріла старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Ірина Ковальчук, доцент Ірина Кудінова та студентка 2 курсу спеціальності «Туризм і рекреація» Ангеліна Сіренко, які ще до знайомства з інститутом та кафедрою надали необхідну інформацію щодо вступу на спеціальності, за якими здійснюється підготовка в ННІ неперервної освіти і туризму.

У День відкритих дверей кафедра готельно-ресторанної справи та туризму Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму гостинно зустріла понад 100 майбутніх вступників, які виявили бажання ближче познайомитись з особливостями навчання за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація».
Заступник директора інституту Тереза Микицей та завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Світлана Мельниченко познайомили учнів зі специфікою підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанний бізнес» і «Туризм». Розповіли проособливості освітнього процесу, можливості здобуття практичних навичок через проходження практичної підготовки у відомих міжнародних та вітчизняних готельних та ресторанних мережах, у підприємствах туристичного бізнесу, у тому числі за кордоном. Акцентовано увагу на проведенні під час освітнього процесу гостьових лекцій провідними фахівцями галузі, виїзних практичних занять у підприємствах, майстер-класів на базі сучасної навчально-науково-виробничої лабораторії кафедри.


Підтвердженням вищезазначеного стало проведення для майбутніх вступників майстер-класів «Перші страви» та «Технологія приготування натуральних льодяників». Переодягнувшись в уніформу для кухарів, учні, під керівництвом професора кафедри Марини Сердюк, завідувача лабораторії Світлани Олюніної та студентів 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» приступили до виготовлення страв. Створені власними руками вироби принесли естетичну та кулінарну насолоду.





Роботу Туристично-екскурсійного центру, який функціонує на кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму, майбутні абітурієнти мали можливість оцінити в дії. З історією та сучасністю Національного університету біоресурсів та природокористування України під час екскурсії їх познайомив доцент кафедри Антон Фоменко за організаційної підтримки старшого викладача кафедри Любові Шкварун.



Про позитивні враження від екскурсійної програми, участі у майстер-класах, знайомства з особливостями навчання в університеті висловили свою думку учні Еколого-природничого ліцею № 116 м. Києва Олександр Ільчук, Марта Кульбаєва, Микита Нечаєв, Єлизавета Бондаренко, Таїсія Білик та Максим Коваленко. Зацікавленість, яку виявили учні, вселяє надію на зустріч з ними в якості студентів нашого Університету.
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму