Практичне заняття з Технології напоїв: магія чаю для здобувачів 2 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес»

21 вересня 2024 року

     Відбулося чергове захоплююче практичне заняття для здобувачів освіти 2 курсу спеціальності "Готельно-ресторанна справа" у рамках освітньої компоненти "Технологія напоїв" на тему «Технологія чаю та чайних напоїв». Це було не просто практичне заняття – це справжнє занурення в культуру приготування чаю та експерименти з різними смаками й техніками.


 

     Готували такі напої:
   Бабл-ті – напій, що захоплює своїм яскравим виглядом та незвичайною текстурою. Здобувачі вчилися правильно поєднувати чай, молоко, сиропи і бабл-кульки.


   

    Мароканський чай – напій зі свіжою м'ятою, який став символом гостинності в Марокко. Студенти дізналися, як правильно заварювати цей ароматний напій.


   

      Масала чай – індійську класику зі спеціями, яка поєднує теплі, пряні смаки та корисні властивості.


     Анчан чай – таємничий синій чай з тайської кухні, який вразив не тільки смаком, але й кольором, що змінюється при додаванні лимона.


     Для дегустації напоїв здобувачі приготували шоколадні тістечка та авокадо тост.
    Шоколадні тістечка стали ідеальним компаньйоном до чайних напоїв, додаючи глибину смакових відчуттів.
    Авокадо тости – сучасний тренд, який гармонійно доповнює чай, даруючи баланс свіжості та кремової текстури.


   

   Це заняття допомогло нашим студентам не тільки вдосконалити свої практичні навички, але й розширити свої знання про технологію приготування чаю, дізнатися секрети ідеального заварювання та сервірування. Такий формат практичних занять надихає і дає можливість краще зрозуміти важливість деталей у створенні гастрономічного досвіду.
      Велика подяка викладачам за організацію і підтримку, а студентам – за активність і натхнення!


Сергій НЕІЛЕНКО,
доцент кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook