Відкрита лекція з дисципліни «Технологія продуктів забою»
Відкрита лекція з дисципліни «Технологія продуктів забою»
29 серпня 2024, 12:05
НУБіП України
28 серпня 2024 року, відповідно до плану проведення лекцій на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, відбулася відкрита лекція доцента Тетяни Антонюк з дисципліни «Технологія продуктів забою» для студентів ОС «Бакалавр» 3 курсу спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва».
Дисципліною розглядаються чинники, що впливають на формування м’ясної продуктивності тварин, порядок реалізації забійних тварин і птиці на м’ясопереробні підприємства, їхню переробку та одержаних продуктів забою, методи консервування, зберігання та оцінювання їхньої якості для формування у майбутніх фахівців глибоких знань з питань технологічних процесів реалізації та ефективної переробки тварин.
Тема лекційного заняття була «Склад, харчова та енергетична цінність м’яса». Тетяною Антонюк було розкрито питання морфологічного складу туш сільськогосподарських тварин, наведена характеристика м’язової, жирової, сполучної та кісткової тканин, їх хімічний склад та енергетична цінність.
Впродовж лекції, яка була проведена на високому науково- і навчально-методичному рівні, студенти обговорили різні питань, висловлювали свої думки, що свідчить про їх зацікавленість представленим матеріалом.
На лекції були присутні і науково-педагогічні працівники факультету: заступник декана з навчальної роботи Микола Войналович, з кафедри технологій виробництва молока та м’яса доцент Дмитро Носевич та старший викладач Михайло Матвєєв, доценти кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Микола Себа, Наталя Свириденко та старший викладач цієї ж кафедри Марина Хоменко.
Михайло МАТВЄЄВ