ЦИКЛ ЗАГАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ОПП МАГІСТР

5 вересня 2024 року

АНОТАЦІЇ 

Ефективне управління агробізнесом і персоналом у плодоовочівництві

Дисципліна присвячена комерційній діяльності та маркетинговій стратегії на плодоовочевому ринку. Розглядаються теоретичні та практичні аспекти комерційної діяльності на плодоовочевому ринку. Вивчаються методичні та практичні питання маркетингового забезпечення комерційної діяльності суб’єктів ринку плодоовочевої продукції. Комерційна діяльність у плодоовочевому секторі передбачає виконання цілого ланцюга операцій, таких як обґрунтування необхідності ресурсів для виробництва кожного виду продукції, вибір каналу збуту, споживачів та встановлення між ними господарських зв’язків, контроль виконання договірних обов’язків, організація продажу плодоовочевої продукції та її стимулювання. Розглядається комерційна стратегія для суб’єктів господарювання з метою підвищення рівня ефективності виробництва продукції та конкурентоспроможності підприємства на ринку.


Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності

Навчальна дисципліна «Методологія і організація науково-дослідної роботи студентів з основами інтелектуальної власності» покликана сприяти розвитку раціонального творчого мислення, розв’язанню наукових проблем, що постають у процесі наукових досліджень, на високому методологічному рівні, що є запорукою отримання об’єктивних, повних і науково обґрунтованих результатів. Освоєння дисципліни забезпечує поглиблене вивчення та систематичне засвоєння основних методологічних, організаційних та технологічних засад проведення наукових досліджень, отримання відповідей на запитання, пов’язаних з проблемами сучасного наукознавства, організацією науково-дослідної роботи, методикою і послідовністю написання наукових робіт, правилами їх оформлення.


Ділова іноземна комунікація

Метою дисципліни "Ділова іноземна комунікація" є розвиток іншомовних комунікативних умінь студентів у контексті наукової та ділової діяльності, зокрема формування навичок ефективного обміну, розповсюдження та публікації результатів досліджень на міжнародному рівні. Дисципліна сприяє оволодінню студентами ключовими етапами підготовки наукових рукописів, комунікації з авторськими колективами, розповсюдження наукових матеріалів та підготовки до публікацій, враховуючи специфіку наукових галузей. Програма також орієнтована на розвиток навичок публічних виступів, ведення ділової кореспонденції та співпраці з іноземними колегами, що дозволить студентам ефективно взаємодіяти у науковому та діловому середовищі англійською мовою.


Правове забезпечення галузі садівництва та овочівництва

Метою навчальної дисципліни є формування у здобувачів вищої освіти розуміння про значення та роль правового забезпечення в галузі садівництва, овочівництва, надати здобувачам вищої освіти необхідні знання з теоретично-правових засад щодо правового регулювання земельних ділянок, як об’єкта правових відносин, правового статусу суб’єктів господарювання в галузі садівництва та овочівництва, сформувати необхідні знання щодо правового регулювання забезпечення якості продукції, а також, яку роль та значення відіграє якісна сільськогосподарська продукція в житті людини, суспільства, підвищити правову обізнаність особистості з умінь і навичок щодо розробки проектів: договорів, угод тощо; надати здобувачам вищої освіти необхідні знання з правового механізму захисту об'єктів інтелектуальної власності в галузі садівництва та овочівництва, а також, щодо механізму правового примусу та настання юридичної відповідальності за порушення правових норм.

Прогнозування розвитку та стале виробництво садовини

Навчальна дисципліна належить до новітніх навчальних курсів, який забезпечить студентам магістратури базу знань про принципи та практики сталого виробництва продукції садівництва у різних регіонах світу та Україні. Курс також акцентує увагу на важливості прогнозування сталого розвитку, на прикладі впливу змін клімату на майбутнє виробництва фруктів. Студенти володітимуть теоретичними знаннями та практичними навичками, щоб найефективніше адаптувати свою майбутню діяльність з виробництва садовини за зростаючого дефіциту води, подальшої деградації ґрунтів та дестабілізації змін довкілля. Зусилля сучасних фермерів-садівників у регіональному та світовому масштабі спрямовані на те, щоб безпека та якість їхньої продукції задовольнили найвищі очікування харчової промисловості та споживачів. Понад те, практики сталого виробництва садовини спрямовані на зменшення екологічного сліду, мінімізацію втрат у ланцюзі постачання, максимальну переробку відходів виробництва. Тобто мова йде про забезпечення потреби нинішнього покоління у вітамінній продукції, не ставлячи під загрозу можливість майбутніх поколінь задовольняти аналогічні потреби.
Нішеві плодові культури


Малопоширені овочеві та екзотичні рослини відкритого і закритого грунту

Мета дисципліни «Малопоширені овочеві та екзотичні рослини відкритого і закритого ґрунту» полягає у системі підготовки фахівців для тепличних господарств, у яких декоративні овочеві та екзотичні рослини є складовою виробничого процесу. Фахівець повинен мати глибокі знання з біології, технології вирощування та розмноження видового складу рослин для зимових садів, малопоширених овочевих, тропічних та екзотичних культур, які вирощують у відкритому ґрунті та у теплицях, а також із розмноження, дорощування та передпродажної підготовки горщечкової продукції в умовах теплиць.


Органічне овочівництво відкритого і закритого грунту

Викладання дисципліни «Органічне овочівництво відкритого і закритого ґрунту» розкриває питання органічного виробництва, рівень світового розвитку органічного виробництва та його перспективи для України. Представленні основні технології вирощування органічної продукції, які забезпечують екологічну чистоту і відповідають міжнародним стандартам якості. Наведено лідери серед країн із споживання органічної продукції.
Органічний стиль життя та органічна продукція стали одними з найпотужніших трендів останніх десятиліть: їсти натуральну їжу, користуватися натуральною косметикою, носити одежу з натуральних тканин, використовувати меблі з натуральних матеріалів.

 

Органічне плодівництво та виноградарство

Студенти отримають теоретичні знання законодавчих особливостей органічної сертифікації садів, ягідників та виноградників та професійні навички щодо ведення садівничого господарства відповідно до системи органічного плодівництва або виноградарства. Розглядається рівень розвитку органічного виробництва плодів й винограду та його перспективи у регіональному та світовому вимірі. Наведено країни-лідери серед із споживання органічної продукції. Представлено найпоширеніші логотипи європейської, американської та японської системи сертифікації органічних продуктів. Вивчаються технології вирощування органічної продукції основних садових культур, які забезпечують екологічну чистоту і відповідають міжнародним стандартам якості продукції.


Виробництво та сертифікація садивного матеріалу

Дисципліна вивчає сучасні інтенсивні прибуткові технології виробництва садивного матеріалу на прикладі досягнень наукових закладів з садівництва України та кращих зарубіжних технологій. Основою курсу є вивчення системи виробництва сертифікованого оздоровленого садивного матеріалу плодових і ягідних культур для запобігання поширення вірусних та інших внутрішньоклітинних хвороб. Студенти вивчають інтенсивні технології вирощування насіннєвих і вегетативних підщеп, сучасні шляхи отримання садивного матеріалу зерняткових, кісточкових, горіхоплідних і ягідних культур. Робочою програмою курсу передбачено також вивчення питань стандартизації садивного матеріалу та сучасних технологій його зберігання.

Код н/д
Компоненти освітньої програми
Робоча
програма
 
Силабус
Elearn
ЦИКЛ ЗАГАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ
ОК 1
Ефективне управління агробізнесом і персоналом у плодоовочівництві
ОК 2
Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності
Elearn
ОК 3
Ділова іноземна комунікація
Link  
 
ОК4
Правове забезпечення галузі садівництва та овочівництва
 
ЦИКЛ СПЕЦІАЛЬНОЇ (ФАХОВОЇ) ПІДГОТОВКИ
ОК 5
Прогнозування розвитку та стале виробництво садовини
ОК 6
Нішеві плодові культури
ОК 7
Малопоширені овочеві та екзотичні рослини відкритого і закритого грунту
ОК 8
Органічне овочівництво відкритого і закритого грунту
ОК 9
Органічне плодівництво та виноградарство
Link
ОК10
Виробництво та сертифікація садивного матеріалу
ОК 11
Практична підготовка
 
 
ОК 12
Підготовка і захист магістерської
кваліфікаційної роботи
Link
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook