Плани на тиждень: статутні заходи і День університету

25 травня 2015 року

 25 травня на черговому засіданні ректорату під головуванням Станіслава Ніколаєнка розглянуті питання поточної діяльності університету та графік роботи на цей тиждень.

 
Завтра, у вівторок о 9-00 годині відбудеться засідання розширеного ректорату. На ньому  планується розглянути звіт відділу цивільної оборони, зміни до правил прийому, результати рейтингів гуртожитків і корпусів. У полі зору ректорату і  підготовка до участі в міжнародній виставці «АГРО-2015», профорієнтаційна робота на механіко-технологічному факультеті та інше.
 
27 травня о 14-00 годині на чергове засідання збереться вчена рада університету. На порядку денному – кадрові питання, звіти Мукачівського аграрного коледжу за минулий рік та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження щодо реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020».
 
Крім того, відбудуться установчі збори рад роботодавців, зокрема, сьогодні на факультеті ветеринарної медицини, а 27 і 28 травня – відповідно на факультетах аграрного менеджменту та економічному.
 
Також на цьому тижні колектив відзначатиме важливу подію –  117-й день народження нашої альма-матері. Святкування відбудуться 29-30 травня.
 
Потому перейшли до розгляду виконання доручень ректора. Спершу проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін надав інформацію про проведені заходи, зокрема «круглий стіл», присвячений духовно-патріотичному вихованню студентства, прийом грецької делегації та міжнародну науково-практичну конференцію з проблем будівництва екокомплексів.
 
Потім про створення комісії для проведення аудиту санаторію-профілакторію, яка вже приступила до перевірки, розповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.  
 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про готовність проекту нового положення про присвоєння почесних звань університету. Він буде обговорений і розглянутий на засіданнях ректорату та вченої ради.
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук доповів про результати Днів аграрної освіти і науки Франції в Україні. За його словами, наразі попередньо домовлено направити на навчання студентів-магістрів та на проходження виробничих практик у французьких  університетах і господарствах. Виконується і підписана угода з Єгиптом. Незабаром наші представники презентуватимуть університет в цій африканські країні з метою організації обмінів та запрошення на навчання студентів. 
 
Керівники відділів кадрів – Микола Михайліченко, планово-фінансового – Тетяна Костюк, спеціального – Сергій Лаговський, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька поінформували про поточну діяльність підрозділів.
 
Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко повідомив про хід підготовки до оздоровчого сезону. Минулого тижня відбулася виїзна нарада в СОТ «Академічний», на якій визначено перелік заходів для поліпшення там умов відпочинку. За словами доповідача, запис на придбання путівок йде інтенсивно, тому бажаючим треба активізуватися, щоб запланувати оздоровлення у зручний час.
 
Начальник військової кафедри Анатолій Есаулов повідомив про спільний наказ Міністерства оборони та Міністерства освіти і науки України щодо підготовки на військовій кафедрі студентів факультету ветеринарної медицини. З 1 вересня цього року вони переходять в статус курсантів. Це потребує виділення окремого навчального класу та резервування відповідної кількості місць в гуртожитку.
 
Проректор з навчально-науково-виробничої діяльності та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід ремонтних робіт у першому навчальному корпусі. Так, за тиждень-другий завершиться реставрація фасаду і продовжаться внутрішньо-оздоблювальні роботи. Минулого тижня були завезені 50 лавок, які зараз фарбуються і будуть встановлені на території університету.
 
У центрі уваги першого проректора Ігоря Ібатулліна – підготовка до міжнародної виставки «АГРО-2015», переатестація «Наукового вісника НУБіП України», підживлення посівів в навчально-дослідних господарствах.
 
Підбиваючи підсумки планування, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив проректору Сергію Кваші забезпечити висвітлення відзначення Дня університету в ЗМІ, організувати школу молодого викладача, розглянути питання проходження практик студентами на червневій вченій раді та  на початку зазначеного місяця провести збори загальноуніверситетської ради роботодавців. Проректор Андрій Кудін має активізувати роботу щодо розширення покриття університетського радіо. А першому проректору Ігорю Ібатулліну доручено розробити план відзначення Дня поля та в червні провести семінар із завідувачами лабораторій.
 
Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook