Ph.D. Вступна кампанія до аспірантури набирає обертів

4 серпня 2024 року
Ось і завершився другий тиждень прийому документів від вступників на освітньо-наукові програми підготовки здобувачів третього рівня вищої освіти «Доктор філософії».

В умовах воєнного стану здобуття молоддю ступеня магістра – це безперечно велике досягнення, але ймовірно далеко не закінчення академічної подорожі. Вступ до аспірантури відкриває нові можливості та має свої переваги. Починаючи з очної (денної/вечірньої) форми, яка дозволить поглибити знання і позиціонувати себе, як експерта в обраній галузі чи розглядаючи заочну форму, яка дозволить навчання без відриву від виробництва. Будь яка форма навчання в аспірантурі це не лише засіб для побудови кар’єри, а й потужна матеріально-технічна база для проведення фундаментальних та прикладних досліджень в області рослинництва, тваринництва, ветеринарії, харчових технологій, лісівництва, радіології, екології, землевпорядкування, інформатизації, економіки, педагогіки, правознавства тощо.

За результатами двотижневої роботи приймальної комісії найбільше подано заяв на такі спеціальності: 122 «Комп’ютерні науки», 181 «Харчові технології», 181 «Право», 015 «Професійна освіта», 051 «Економіка», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 211 «Ветеринарна медицина».

Разом з тим, відповідно до «Правил прийому на навчання до аспірантури НУБіП України в 2024 році», особливими умовами вступу цьогоріч мають можливість скористатися учасники бойових дій. На сьогоднішній день за підтримки президента університету Станіслава Ніколаєнка та ректорату до МОН України було направлено Лист щодо виділення місць очної (вечірньої) та заочної форм навчання за державним замовленням саме для цієї пільгової категорії вступників.

Із кожним днем активність вступників до аспірантури підвищується (подано більше ніж пів сотні заяв), а місця державного замовлення от-от будуть оприлюднені на офіційному сайті МОНу. Працівники відділу аспірантури продовжують очно та дистанційно консультувати вступників щодо оформлення особових справ, адже попереду допуск та складання вступних випробувань. Особливу увагу вступники мають приділити підготовці Дослідницької пропозиції. Саме від детальної презентації даного наукового проєкту буде залежати одна із оцінок конкурсного балу на рівні з іншими екзаменаційними випробуваннями: зі спеціальності та з філософії.

Навчання в аспірантурі – це час для здійснення важливих відкриттів, дослідницьких проєктів, налагодження мережі зв’язків не лише в академічному колі, а й через написання фахових публікацій, участі у міжнародних конференціях, академічній мобільності. У післявоєнний час відбудови Україна гостро потребуватиме висококваліфікованих фахівців у кожній галузі, тому за майбутніми аспірантами стоїть вибір освітньо-наукової програми, яка максимально розкриє їх наукових хист та потенціал.

Надія Міняйло,
заступниця завідувача
відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook