Родіон Морозов розповідає про свої плани та амбіції щодо здобуття фаху електроенергетика в НУБіП України

30 липня 2024 року
Почалася важлива пора подання заяв вступників. Серед перших до приймальної комісії завітав випускник Гребінківської загальноосвітньої школи №4 Родіон Морозов.

Так, каже Родіон Морозов, я родом з міста Гребінка, Полтавської області. Нещодавно закінчив Гребінківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4.

  • Що привело Вас до університету?

— Сьогодні я разом з батьками відвідав Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. Ми приїхали, щоб подати заяву на вступ на спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка", зокрема, на освітню програму "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".

  • Чому Ви вибрали саме наш навчальний заклад?

— Я вибрав ваш навчальний заклад з кількох причин.
По-перше, Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України має чудову репутацію в галузі електротехніки та електроенергетики. Це важливо для мене, адже я прагну отримати якісну освіту і бути впевненим у своїх знаннях та навичках.
По-друге, університет пропонує сучасні освітні програми і має відмінну матеріально-технічну базу, що включає лабораторії, обладнані необхідним обладнанням. Це дозволить мені не лише отримати теоретичні знання, а й практичний досвід, який є незамінним у моїй майбутній професії.

  • Які ваші очікування від навчання?

— Перш за все, я сподіваюся отримати глибокі теоретичні знання та практичні навички в галузі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки. Це допоможе мені стати компетентним фахівцем у майбутньому.
Я також очікую, що навчання в університеті надасть мені можливість працювати з сучасним обладнанням та технологіями в лабораторіях. Практичний досвід є дуже важливим для моєї спеціальності, тому я хочу мати доступ до реальних проєктів і практичних завдань, що допоможуть закріпити отримані знання.

Окрім академічного аспекту, я також зацікавлений у можливостях для власного різностороннього розвитку, таких як участь у студентських організаціях, спортивних секціях. Зокрема, я планую продовжувати займатися баскетболом, який є моїм захопленням з дитинства. Я сподіваюся, що університет має команду або клуб, де я зможу грати та підтримувати свою спортивну форму.
Загалом, я очікую, що навчання тут буде цікавим, насиченим і корисним, відкриє нові перспективи та допоможе реалізувати мої професійні амбіції.

  • Що найбільше привернуло до вибору даної спеціальності та освітньої програми?

Електроенергетика та електротехніка завжди мене притягували своєю, з одного боку складністю, а з іншого - важливістю для розвитку економіки і суспільства сучасного світу. Ці технології є основою для розвитку. Я хочу вивчати і розуміти, як працюють електричні системи, і як ми можемо зробити їх ефективнішими та більш екологічно чистими.

  • Трішки про баскетбол. Чому Ви обрали цей вид спорту?

— Баскетбол – це моя велика пристрасть. Я почав займатися цим спортом ще в молодших класах школи і з того часу він став невід'ємною частиною мого життя. Мені подобається динаміка гри і командна взаємодія. Крім того, я був капітаном команди – це велика відповідальність, але й чудова можливість розвивати лідерські якості та вміння працювати в команді.

  • А які ще заняття входять у коло інтересів?

— Крім баскетболу, я люблю читати книги з технічної літератури, особливо про електротехніку та новітні технології. Також цікавлюся програмуванням і інженерією, що дозволить мені поглиблювати знання у вибраній спеціальності.

  • Як Ви бачите своє майбутнє через кілька років?

— Я бачу себе професіоналом у сфері електроенергетики, який працює над створенням і впровадженням нових технологій. Моя мета - зробити хорошу кар’єру у енергетиці. Також хочу продовжувати займатися спортом, можливо, навіть організовувати спортивні заходи або тренувати молодь.

  • А що є Вашим джерелом мотивації і натхнення на цьому шляху?

— Мене мотивує власне бажання постійно розвиватися і досягати нових вершин. Мені подобається вирішувати складні задачі і бачити результати своєї праці. Крім того, я хочу бути прикладом для інших, показувати, що завдяки наполегливості і праці можна досягти будь-яких цілей.

  • Дякую за цікаву та відверту розмову, Родіоне. Бажаю Вам успіху у реалізації планів та мрій. Ми з нетерпінням чекаємо Вас серед наших студентів.

 

Розмову провів Вячеслав ВАСЮК,
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook