Яскравий старт «Літньої школи з геодезії та землеустрою 2024» привітали ректор Вадим Ткачук і голова Нацагентства Андрій Бутенко

30 липня 2024 року
Літня пора для студентів першого й другого курсів факультету землевпорядкування НУБіП України – це період проходження цікавих і пізнавальних геодезичних практик. Крім того, щоліта всі майбутні землевпорядники з нетерпінням чекають незабутню подію – «Літню школу із геодезії та землеустрою», яка надає можливість «з головою» зануритись у свою професійну діяльність, збагатитись досвідом і зрозуміти, наскільки захоплива та перспективна є сфера геодезії та землеустрою.
 
26 липня 2024 року 149 студентів першого і другого курсів мали можливість поспілкуватися із відомими професійними землевпорядниками та геодезистами, ознайомитися із найсучаснішим геодезичним обладнанням та програмним забезпеченням і звісно ж брати участь у цікавих геодезичних конкурсах і квестах. Захід тривав на території базового закладу НУБіП України.
 
Відкриваючи «Літню школу із геодезії та землеустрою 2024», декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зазначив, що такі зустрічі з професіоналами допомагають студентам краще зорієнтуватись у майбутніх професійних цілях, а також надихають на подальші зусилля для досягнення успіху у своїй кар’єрі. Студенти мають чудову можливість поспілкуватися, попрацювати та перейняти досвід фахівців у сфері геодезії та землеустрою. До вітального слова і відкриття літньої школи Тарас Олексійович запросив проректора з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олену Глазунову. Олена Григорівна зазначила, що для опанування будь-якої професії обов’язково потрібна практика. Надзвичайно приємно спостерігати як студенти зацікавлені до нових знань та викликів. Національний університет біоресурсів і природокористування України робить все можливе для якісної практичної підготовки фахівців.
 
Голова Ради роботодавців факультету, очільник Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець у своєму вітальному виступі підкреслив, що спеціальність «Геодезія та землеустрій» – це дуже важлива сфера, що має безпосередній вплив на розвиток нашої країни. Активна участь студентів у Літній школі підтверджує прагнення до професійного вдосконалення та успіху у цій важливій сфері. Потому, начальник управління сертифікації Держгеокадастру Ольга Лахматова доєдналась до привітань і додала, що Літня школа – це можливість познайомитись із новітнім геодезичним обладнанням, побачити їх застосування на практиці та навіть спробувати свої сили у різних конкурсах. Команда викладачів та досвідчених фахівців завжди готова допомогти зрозуміти всі нюанси та відповісти на запитання. Заступник голови Громадської організації «Асоціація сертифікованих геодезистів України» Олексій Куценко розповів про затребуваність фахівців-геодезистів на ринку праці та побажав учасникам успіху в геодезичних конкурсах, які є найочікуванішою частиною Літньої школи з геодезії та землеустрою.
 
Роботодавці факультету землевпорядкування Андрій Менько, Михайло Туряниця, Гліб Лісовий та їхні колеги з компаній «GEOFIX», «EINav», «Kyivstar», «DroneUA» та ін. продемонстрували учасникам моделі надсучасних геодезичних приладів та обладнання. Студенти прослухали цікаві лекції про новітні технології, що застосовують у професійній діяльності землевпорядники і геодезисти. Учасники отримали корисні поради від досвідчених професіоналів для покращення своєї фахової підготовки.
 
Приємним сюрпризом, цього року, став візит на Літню школу ректора Університету Вадима Ткачука і голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрія Бутенка. Вони долучились до демонстрації матеріально-технічного забезпечення, що активно використовуються геодезистами та землевпорядниками. Сучасні технології значно підвищують якість освіти, забезпечуючи майбутніх фахівців знаннями та навичками, необхідними для конкурентоспроможності на ринку праці.
 
Літня школа з геодезії та землеустрою завжди наповнена приємними враженнями та емоціями. Так, родзинкою цьогорічної Літньої школи стала демонстрація від компанії DroneUA інноваційної розробки робота-собаку оснащену технологією LiDAR, яка активно використовується фахівцями для збору даних. Робот може активно залучатися як в охоронну діяльність, так і для виконання рятувальних операцій чи дослідження місцевості.
 
Далі розпочались геодезичні конкурси та навігаційно-геодезичний квест, початок яких дуже чекали студенти. Завдання спрямовані на точність і швидкість. У навігаційно-геодезичному квесті, де за GPS-координатами потрібно було знайти місцезнаходження умовної точки, перемогу здобули студенти другого курсу Михайло Ісаєв та Поліна Шиндер. У конкурсі з орієнтування на місцевості, де використовуючи топографічну карту слід знайти місцезнаходження умовної точки, найшвидшим виявився другокурсник Тарас Нікітішин.
 
Не менш цікавим для учасників був конкурс зі встановлення електронного тахеометра в робоче положення. Найшвидше встановила геодезичний прилад над точкою команда Дмитра Старовойта та Максима Бурана (з часом 1 хвилина 47 секунд).
 
Далі стартували змагання на кмітливість і винахідливість. Студенти, використовуючи набуті знання, продемонстрували вміння найточніше вимірювати кути, перевищення та довжини ліній. Перемогу здобули ті, чиї результати були найближчими до реальності. Володимир Бакаленко та Олексій Грищак – були кращими у вимірюванні перевищень. Миксим Завистівський і Тимофій Касьяненко здобули перемогу в конкурсі з точності вимірювання горизонтального кута, а під час вимірювання дирекційного кута проявили майстерність та кмітливість студенти Олександр Кудринський та Станіслав Малярчук.
 
Потому стартував спортивний блок – змагання з міні-футболу, стрибків зі скакалкою та підтягування на турніку. Гучними оплесками та підтримкою вболівальників супроводжувалась боротьба між командами. Традиційно, активну участь брали у змаганнях викладачі й роботодавці, демонструючи студентам свої вміння. І місце зі стрибків на скакалці за одну хвилину, з результатом 152 стрибка, отримала студентка 1 курсу Анна Назарова, а І місце з підтягування на турніку із загальним результатом 20 разів виборов студент 1 курсу Сергій Лукавський. Не менш запеклим було змагання з міні-футболу. У результаті, І місце виборола команда викладачів та роботодавців факультету землевпорядкування, ІІ місце посіла команда студентів 2 курсу, ІІІ місце дісталось команді студентів 1 курсу.
 
По закінченню змагань переможці отримали цінні призи й нагороди від роботодавців – «Асоціації фахівців землеустрою України», «Асоціації сертифікованих геодезистів України» та компанії «GEOFIX». Вручення призів і подарунків переможцям провели декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і член Ради роботодавців Сергій Галас.
 

«Літня школа з геодезії та землеустрою 2024» залишила незабутні враження та викликала лише позитивні емоції у всіх учасників. Щиро дякуємо Раді роботодавців факультету землевпорядкування за організацію та постійну підтримку!

 
Ольга Пронь,

студентка факультету землевпорядкування 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook