Майбутня студентка факультету ветеринарної медицини Вікторія Маньковська: «Те, що ми знаємо, – обмежено, а те, що ми не знаємо, – нескінченно»

30 липня 2024 року
  • Добрий день! Розкажіть коротко про себе, яка ваша мрія?

— Добрий день! Мене звати Маньковська Вікторія, мені 20 років. Я завершила навчання за спеціальністю «Ветеринарна медицина» у Немішаївському фаховому коледжі. У вільний час люблю спілкуватись з друзями та обожнюю турбуватись про своїх домашніх улюбленців – котика і песика. Моя мрія –  допомагати тим, хто не може допомогти собі сам, тобто тваринам.

  • Як Ви вважаєте, якими рисами повинен володіти ветеринарний лікар?

— На мою думку, перш за все, лікар ветеринарної медицини повинен бути чуйним і уважним, але попри те – мати вольові якості та амбіційність у досягненні професійних навиків. І, звісно, любити тварин.

  • Чому Ви обрали факультет ветеринарної медицини НУБіП України?

— Моє рішення є логічним, оскільки вибір професії я зробила давно, тоді коли вирішила навчатися в Немішаївському фаховому коледжі, який, до речі, є відокремленим структурним підрозділом НУБіП України, на спеціальності «Ветеринарна медицина». І оскільки я отримала гарні враження про коледж і хороші знання, вирішила продовжити навчання в цьому університеті, який має давню історію та є одним із провідних вузів. Окрім того, на цьому ж факультеті навчалась моя рідна сестра, Катерина, яка теж підтримала мій вибір.

  • Які основні цілі ви ставите перед собою на майбутні шість років навчання?

— Я хочу по максимуму опанувати професію, здобути як теоретичні знання, так і практичні навики в усіх сферах цієї багатогранної професії. Окрім того, планую в процесі навчання дізнатися якомога більше про захворювання шкіри у тварин і в майбутньому, думаю, хотіла б розвиватися в цьому напрямку і стати висококваліфікованим дерматологом.

  • Поділіться своїми рекомендаціями з тими, хто ще не обрав свою професію.

— Абітурієнта не можна позбавляти відповідальності за вибір професії. Якщо людині буде нав’язано щось нецікаве і чужорідне від старших, в кінцевому рахунку він перейде на свій шлях. А тріщина у відносинах залишиться назавжди. Тому обирати треба, звісно, серцем і відстоювати свій вибір!

Розмову вів доцент кафедри 
ветеринарної хірургії ім. акад. І.О. Поваженка
Ткаченко Володимир Васильович

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook