В’ячеслав Васильченко: крізь терни до зірок

19 травня 2015 року

     Нещодавно у студентів гуманітарно-педагогічного факультету відбулася зустріч із відомим українським письменником, журналістом, науковцем В'ячеславом Васильченком.

      Він – майстер своєї справи, має великий і життєвий, і професійний досвід. Тому спілкування з ним було інформативним та цікавим.
     Розпочалася зустріч читанням автором своїх влучних життєвих афоризмів, які сподобались усім студентам і змусили замислитись над певними життєвими цінностями та водночас сприйняти реалії сучасності з іронією. А згодом письменник розповів про те, як почав писати.
     Письменницька діяльність В'ячеслава Васильченка зацікавила ще в студентські роки. «Чим зазвичай займаються студенти під час навчання? – запитав він аудиторію. – Правильно – усім, аби не навчанням. Так сталось і зі мною». Зала була заінтригована. Письменник розповів, як разом з друзями на парах писали літературні твори: хтось – вірш, a інший одразу ж – пародію. Потім мінялися ролями. Так поступово не зміг відірватися від цього.

     Розповідь про життєвий шлях письменника була жвавою і навіть пересипаною кількома цікавими анекдотами, але переконала, що він вирізнявся наполегливістю. Колишні численні відмови видавців у публікаціях не зламали В'ячеслава, a навпаки – підсилювали його жагу до самореалізації, і він йшов, як-то мовиться, «крізь терни до зірок». Тому зараз має можливість презентувати свої книги, котрі написав за досить короткий проміжок часу.
     Студенти взяли активну участь в обговоренні почутого, їх запитання стосувалися і творчої роботи, і перспектив сучасної освіти, і ставлення до ситуації в країні.
     Ця зустріч вийшла напрочуд цікавою та корисною, тому і час, відведений на спілкування, збіг непомітно.

     Зустріч студентів з автором залишила у серцях тепло, радість та бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури, а завершили її побажання натхнення та нових зустрічей із В'ячеславом Васильченком.

Дарина Руденко,
студентка 2-го курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook