Науковці НДІ лісівництва та декоративного садівництва відзвітували про наукові здобутки 2014 року

18 травня 2015, 11:09

У кінці квітня у ННІ лісового і садово-паркового господарства відбулися традиційні щорічні наукові конференції: 69-та Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Науковий пошук студентства у лісівництві, деревообробці та садово-парковому господарстві» (21 квітня 2015 р.) та Міжнародна науково-практична конференція «Біоресурси лісових та урбанізованих екосистем: відтворення, збереження і раціональне використання» (23-24 квітня 2015 р.), на яких було представлено наукові здобутки науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів та студентів.

Дослідники НДІ лісівництва та декоративного садівництва доповідали про результати своє наукової діяльності у галузі лісового, садово-паркового господарства та технології деревообробки. Зокрема, було представлено результати таких міжнародних наукових проектів як GESAPU – Geoinformation technologies, spatio-temporal approaches, and full carbon account for improving accuracy of GHG inventories, Utilizing Stream Waters in the Suppression of Forest Fires with the Help of New Technologies та Zadrzewienia dębowe w krajobrazie wiejskim regionu Karpat: pochodzenie, dynamika i wartości przyrodnicze. Згадані проекти успішно реалізовано у 2014 році науковцями НДІ та нашими колегами з Національного лісотехнічного університету.

У результаті у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Біоресурси лісових та урбанізованих екосистем: відтворення, збереження і раціональне використання» прийняло участь 143 учасники, у тому числі 6 учасників з інших країн (Австрія, Німеччина, Польща), при цьому представлено здобутки 20 навчальних закладів і наукових установ з України та країн ЄС.


Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства також активно ділилися своїми науковими досягненнями з колегами з інших ВНЗ у межах роботи трьох секцій конференції: «Проблеми та перспективи розвитку лісового господарства», «Сучасні технології оброблення деревини» та «Садово-паркове господарство і ландшафтна архітектура».

У 69-тій Всеукраїнській науково-практичній студентській конференції «Науковий пошук студентства у лісівництві, деревообробці та садово-парковому господарстві» прийняло участь 88 учасників з 4 ВНЗ України.

Конкурсні комісії, що працювали у кожній з представлених секцій під час конференції, встановили переможців у конкурсі «Краща студентська доповідь»:

  • Секція «Проблеми та перспективи розвитку лісового господарства»:

І місце – Повшук Володимир Олександрович, студент магістратури;
ІІ місце – Волянський Тарас Вікторович та Марач Тарас Григорович, студенти магістратури;
ІІІ місце – Сорока Анастасія Володимирівна, студентка магістратури.

  • Секція «Сучасні технології оброблення деревини»:

І місце – Новіков Дмитро Володимирович, студент магістратури;
ІІ місце – Соколюк Андрій Олександрович, студент магістратури;
ІІІ місце – Завгородній Андрій Васильович, Калашник Анна Миколаївна та Воробйова Ірина Олександрівна, студенти магістратури.

  • Секція «Садово-паркове господарство і ландшафтна архітектура»:

І місце – Снігир Юлія Юріївна, студентка магістратури;
ІІ місце – Нікончук Марина Іванівна та Чуприна Аліна Миколаївна, студентки магістратури;
ІІІ місце – Грисюк Тетяна Сергіївна, Шрамченко Ірина Павлівна, студентки магістратури та Гладиш Олег Вадимович, студент 4 курсу.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм подальших звершень на науковій ниві.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook