Президент Станіслав Ніколаєнко бере участь в Польсько-українській школі стратегічного управління у вищій освіті

8 липня 2024 року

 Президент Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко з робочим візитом перебуває в м.Лодзь, де бере участь в Польсько-українській школі стратегічного управління у вищій освіті. Захід організований Спілкою ректорів закладів вищої освіти України та Фундацією ректорів університетів Польщі.

У день відкриття, 7 липня, учасників вітав керівник проекту Єжи Возницький та відбулася презентація можливостей та обмежень участі польських академічних та економічних інституцій у відбудові України.

Сьогодні Станіслав Ніколаєнко взяв участь у дискусії щодо компетентностей майбутнього, ідеї соціально-відповідального університету, можливих втрат кваліфікації. Також темами панелей стали моделі організації освітнього процесу, теоретичні засади та успішний практичний досвід мікрокваліфікації в Європі, у Польщі, в університетах, розвиток ERP-систем для закладів вищої освіти від світових брендів, виклики та нові рішення в освітньому процесі у вищій освіті та у підготовці аспірантів. 

Цікаво, що польська сторона не сприймає централізованого вступу (проведення іспитів на кшталт ЄВІ, ЄФВВ, широкий конкурс) ні в магістратуру, ні, тим паче, в аспірантуру. Президент Фундації Єжи Возницький порівняв централізований вступ так: уявіть, коли міністр агропромислового комплексу набирає працівників на всі ферми? 

Робота Школи триватиме до 11 липня, а теми дискусій охоплюватимуть застосування штучного інтелекту, міжнародну співпрацю, можливості спільних дослідницьких проектів тощо. Окремо будуть представлені програми, адресовані до закладів вищої освіти та академічного середовища України за участю польських університетів.

Пресслужба

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook