Випускник Звенигородського ліцею № 2 Дмитро Добренко для фахового зростання обирає спеціальність «Агроінженерія»

2 липня 2024 року
  • Чому саме інженерний напрямок ви обрали для навчання?

— Я вважаю, що від розвитку інженерних технологій залежить рівень життя сучасного суспільства, адже інженерія – це творчий інструмент людини до самовдосконалення та досягнення контролю над законами природи. Мені подобається техніка, незалежно від призначення та галузі застосування. Я проживаю у міській місцевості, але мій дід мав свою техніку і поля для аграрного виробництва і я ще з дитинства бачив машини в роботі, при обробітку ґрунту і вирощуванні різних культур. Мені подобається своїми руками ремонтувати механічні вузли та вдосконалювати їх конструкцію.

  • Чому ви вибрали саме НУБіП України?

— Моя сестра у поточному році закінчила навчання на бакалавраті факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України. Сестра розповідала про потужну базу університету, високий рівень знань, які вона отримувала під час навчання. Вона детально вимальовувала мені активне студентське життя навчального закладу, виробничі семінари і зустрічі з цікавими людьми. Крім того, я восени відвідав День відкритих дверей в університеті, де все побачив на власні очі і сумнівів про вступ до НУБіП України на спеціальність «Агроінженерія» в мене вже не було. Моєму світогляду відкрилася потужна навчальна база механіко-технологічного факультету, де конструкції машин та технології вивчаються на зразках реальної техніки, також є можливість під час навчання працювати у сучасних наукових лабораторіях. Механіко-технологічний факультет підтримує зв’язки з провідними виробниками сільськогосподарської техніки світу, а університет має програми міжнародного стажування студентів.

  • Як ви себе відчуваєте перед участю у конкурсному відборі до університету?

— Я маю пристойні результати з національного мультипредметного тесту, пройшов навчання на дистанційних підготовчих курсах у НУБіП України, за рахунок яких зміцнив свою теоретичну базу та отримав додаткові бали до вступу. Також взяв участь у Всеукраїнських олімпіадах вступників, які проводив університет.
Хочу побажати всім абітурієнтам стійкості до важких обставин сьогодення, виваженості у прийнятті вірних рішень, вдалого вступу до обраних навчальних закладів і фахового зростання під мирним небом України.

  • Що ж, бажаємо успіхів при вступі до НУБіП України та швидкої Перемоги українського народу. Будемо раді бачити вас у середовищі нашого університету.

 

Розмовляв Ігор Сівак,
доцент кафедри сільськогосподарських машин та
системотехніки імені академіка П.М. Василенка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook