Токійський університет сільського господарства (Tokyo NODAI) оголошує набір студентів на навчання за обміном

27 червня 2024 року

 Метою спеціальної програми обміну студентами Токійського університету сільського господарства (Tokyo NODAI) є розвиток талантів, які хочуть отримати ступінь магістра або доктора філософії в Tokyo NODAI (на час вступу у вас уже має бути диплом бакалавра бао диплом магістра). Абітурієнти, рекомендовані університетом-партнером, які відповідають наступним кваліфікаціям і мають труднощі з навчанням через фінансові причини, допускаються до цього вступного іспиту. Якщо абітурієнти складуть вступний іспит і вирішать вступати, вони зможуть отримати звільнення від оплати навчання та стипендію (сума становить 495 000 єн на рік).

1. Відповідність вимогам
Обов’язково перевірте відповідність вимогам для складання загального іспиту на веб-сайті в «Рекомендаціях подачі заявок Токійського університету сільського господарства (Tokyo NODAI) для прийому в квітні 2025 року». (URL: https://www.nodai.ac.jp/english/admissions/graduate/).


Окрім права на подачу заявки до магістратури чи аспірантури, існують також умови для спеціального обміну студентами. Будь ласка, зверніть увагу, оскільки заявник повинен відповідати всім цим умовам.

Запрошуються до участі у конкурсі:
(1) Ті, чиє громадянство не є японським.
(2) Ті, хто не закінчив курс бакалавра чи магістра в університетах Японії.
(3) Ті, хто закінчив курс бакалавра або магістра в одному з університетів-партнерів Tokyo NODAI.
(4) Ті, хто має бажання та здатність закінчити магістерську та/або докторську програму (звільнення від оплати продовжуєтьaся до п’яти років для тих, хто розпочинає магістерську програму та продовжує навчатися за докторською програмою, або продовжує до трьох років для тих, хто починає докторську програму).
(5) Ті, кого рекомендує НУБіП Укрїни та які мають відмінну академічну успішність.
(6) Ті, хто відповідає вимогам до рівня та знання мови, встановленим Tokyo NODAI.
(7) Ті, хто може навчатися в Японії протягом певного періоду.
(8) Ті, хто має надію потрапити до університету Tokyo NODAI і має сильне бажання вступити до Tokyo NODAI. Якщо кандидат відмовляється від навчання після схвалення Tokyo NODAI, університет-партнер не матиме права висувати кандидатуру на наступний рік.
(9) Ті, хто зв’язався з майбутнім професором-консультантом і отримав дозвіл бути прийнятим до кінцевого терміну подання заявки.

Вимоги до оцінки та знання мови
(1) Кандидати повинні мати середній бал як мінімум 2,30 на основі наведеної нижче формули для розрахунку GPA.

 


Формула GPA:( [Кількість кредитів GP 3] x 3) + ([Кількість кредитів GP 2] x 2) + ([Кількість кредитів GP 1] x 1) + ([Кількість кредитів GP 0] x 1) + ([Кількість кредитів GP 0] x 2) ] x 0) ÷Загальна кількість зареєстрованих кредитів № = Кількість GP = Оцінка


<Примітка>, якщо ви вивчали курси, які не є частиною кредитної системи, замініть кількість кредитів у формулі GPA на кількість пройдених курсів.
Якщо академічні оцінки не можна розрахувати за формулою, будь ласка, опишіть причину, чому вони не можуть бути обчислені, і докази того, що академічні оцінки дорівнюють 2,30 або вище (наприклад, 30% найвищих оцінок в університеті чи факультеті , тощо) у «Рекомендаційному листі»

 

Знання мови
Заявник повинен відповідати ОДНІЙ із наведених нижче вимог японською або англійською мовами (необхідно надати копію сертифіката)

  • Еквівалент JLPT N2 або вище
  • Еквівалент CEFR B2 (TOEFLiBT72、IELTS5.5、TOEIC L&R785) або вище
  • Закінчив партнерський університет, де лекції в основному проводяться англійською мовою

 

Кінцевий термін подачі заявки

Спочатку свою заявку ви надсилаєте нам на електронну адресу - [email protected] із обов'язковим зазначенням в темі листа NODAI 2024 (в іншому випадку відсутня гарантія розгляду). ДО 30 ВЕРЕСНЯ 2024 року.

Після того, як CGI підтвердить документи заявки, вам потрібно надіслати оригінали документів поштою до 20 жовтня.

*Якщо електронну пошту та оригінали документів не буде надано в установлений термін, вступник не буде допущений до вступного іспиту.


Попередня консультація з керівником

  • Заявники повинні проконсультуватися з майбутнім професором-консультантом або доцентом аспірантури (надалі іменується «науковий керівник») перед подачею заявки та отримати згоду на прийняття.
  • Для попередньої консультації заявники повинні заповнити необхідні розділи наведених нижче форм і надати їх керівникам. Форми можна знайти на:
    (URL: https://www.nodai.ac.jp/english/admissions/graduate/).
    ・Резюме (форма 3(6-(4))
    ・Особовий листок (форма 4(6-(5))
    ・Навчальний план (форма 6(6-(6))
  • Під час спілкування з керівниками електронною поштою тема завжди повинна містити слова « Tokyo NODAI Special Exchange Student (name & university)».

 

Документи заявки (повні документи японською або англійською мовами)
(1) Контрольний список (Форма 1)
(2) Форма заявки (Форма 2-1)
(3) Форма заявки (Форма 2-2)
(4) Резюме (форма 3)
(5) Особовий листок (форма 4)
(6) Навчальний план (форма 6)
(7) Рекомендаційний лист (заповнюється президентом рідного університету)
(8) Лист-згода із зазначенням прийняття керівником (заповнюється керівником)
(9) Свідоцтво про закінчення університету або очікуване закінчення (оригінал, англійська версія)
(10) Завірена університетська академічна довідка (оригінал, англійська версія)
(11) Сертифікат про знання мови
(12) Копія паспорта заявника (сторінка з вашими біографічними даними та вашим громадянством). Якщо паспорт не готовий до дати подачі заяви, копію можна подати пізніше.
(13) Фото як на паспорт (у форматі jpeg), один з яких потрібно вставити на (2) Форму заявки на вступ до вищої школи Токіо NODAI (форма 2-2).
*Обов’язково отримайте схвалення від свого керівника щодо пунктів (4), (5) і (6) перед подачею.
*Якщо ви можете підготувати лише тимчасовий сертифікат для (9), університет, який ви закінчили або збираєтеся закінчити, повинен видати лист, щоб підтвердити, що він еквівалентний оригіналу.


Метод відбору

Tokyo NODAI проводить сувору перевірку документації та усний іспит (співбесіду) через Zoom, щоб визначити, хто з заявників відповідає кваліфікації кандидатів на програму спеціального обміну (див.до додатків 1 і 2).
Співбесіда проходитиме з 31 жовтня по 8 листопада.

 

Вартість іспиту
З огляду на ціль спеціального обміну студентами, плата за іспит не стягується.


Умови спеціального обміну студентами

  • Звільняється від сплати за навчання та інших подібних зборів, які повинні бути сплачені університету (вступний внесок, плата за навчання, плата за експерименти та практику, плата за обслуговування та покращення приміщення, плата за діяльність студентів, різні членські внески).
  • Отримає студентську стипендію Токійського університету сільського господарства (45 000 ієн на місяць протягом 11 місяців, за винятком березня).
  • Пріоритетне проживання в студентських гуртожитках кампусу Setagaya (чотири студенти на кімнату). Плата за гуртожиток буде звільнена протягом двох років при реєстрації в аспірантурі магістратури або трьох років при реєстрації в аспірантурі в докторантурі. Студенти з сім'ями повинні забезпечити своє житло і нести всі витрати.
  • У кампусі Ацугі та Хоккайдо-Охотська немає студентських гуртожитків, тому студенти повинні забезпечити собі житло. У цьому випадку 25 000 ієн за оренду платитимуть щомісяця.
  • Авіаквитки до Японії, транспортні витрати в межах Японії та витрати на проживання оплачуються студентами.
  • Оцінка ефективності проводитиметься щороку. Якщо оцінки та поведінка учня будуть визнані невідповідними, учень втрачає свій статус студента спеціального обміну.

Застереження

  • Вартість проживання в Японії в якості спеціального студента за обміном становить приблизно 50 000 ієн на місяць.
  • Очікується, що студенти спеціального обміну будуть брати активну участь в університетських і місцевих заходах і бути мостом міжкультурного розуміння між своєю рідною країною та Японією.
  • Очікується, що студенти спеціального обміну будуть з ентузіазмом вивчати японську мову та поглибити своє розуміння японської культури.

 

Також детальніше можна прочитати тут :

 

ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ МОЖНА СКАЧАТИ ВСІ НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ЗАПОВНЕННЯ ЗАЯВКИ:

https://drive.google.com/file/d/1j9llDZYaHsJANmXn-J8_LH9hlCjtTQvP/view?usp=drive_link

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook