На економічному факультету відбулися урочистості з нагоди випуску студентів бакалаврату

22 червня 2024 року
     20 червня 2024 року відбулось урочисте вручення дипломів випускникам-бакалаврам економічного факультету НУБіП України.

     209 бакалаврів денної форми навчання поповнили 30-тисячну родину випускників економічного факультету нашого університету, в тому числі – 51 студент спеціальності «Економіка», 72 студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», 50 студентів спеціальності «Облік і оподаткування» та 36 студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
 
    Отримали дипломи також 124 бакалаврів заочної форми навчання: 14 студентів спеціальності «Економіка», 34 студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», 62 студенти спеціальності «Облік і оподаткування» та 15 студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», які навчалися на базі міжкафедральних лабораторій у відокремлених підрозділах університету – Ірпінь, Бобровиця, Мукачево, Рівне, Заліщики.
 
    Вперше в історії економічного факультету до когорти випускників долучилося 40 слухачок курсу «Бухгалтерський облік: від теорії до практики». Це соціальний проєкт ініційований громадською організацією «Елеос-Україна» за фінансової підтримки міжнародної благодійної організації International Orthodox Christian Charities (США). Цільовою аудиторією курсів були жінки, які перемістилися на Київщину з тимчасово окупованих і прифронтових територій. Випускницям довелось пережити чимало: військову агресію, зміну місця проживання, труднощі та біль. Всупереч всьому, вони знайшли в собі сили й наснагу для здобуття нових знань і вмінь, для зміни професії, для нового вибудовування свого майбутнього.

     Випускників прийшли привітати найдорожчі люди – батьки, рідні, друзі, наставники, викладачі.

   З вітальними словами до них звернувся декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор Анатолій Діброва, побажав бакалаврам успіхів у майбутній роботі, високопрофесійного зростання та нових досягнень. Анатолій Дмитрович відмітив, святкуємо не лише академічний успіх, але й неймовірну стійкість, витримку та рішучість наших випускників.

    Шлях до цього моменту був надзвичайно складним – випускники розпочинали своє навчання під час пандемії COVID-19, коли світ зіткнувся з безпрецедентними викликами, перейшли на дистанційне навчання, пристосовуючись до нових форматів, технологій та умов, демонструючи неймовірну здатність до адаптації та самодисципліни.

    Однак, наші випускники зустріли не лише пандемію. Після неї стали свідками і учасниками подій, що перевернули життя кожного з нас – збройної агресії Росії проти України. Війна принесла невимовний біль і втрати, але також об'єднала нас у боротьбі за свободу, гідність і майбутнє нашої країни. Рішучість наших студентів продовжувати навчання під обстрілами, у підвалах, при нестачі електроенергії і тепла є свідченням мужності та відданості своїм мріям.

   Анатолій Дмитрович згадав цьогорічних випускників, які перебувають у Збройних Силах України захищаючи Незалежність УкраїниВадим Малевський (денна форма навчання), Ігор Галямінський, Микола Драпатий, Олександр Остапенко (студенти заочної форми навчання).

    Також декан подякував випускникам за внесок у розвиток економічного факультету. За наукові досягнення: Тетяні Мельник, Яні Гедіні, Аліні Ященко, Анпастасії Шісті, Катерині Костюк, Олександрі Бублик, Марині Остапчук, Аліні Рябоконь, Анастасії Кучерук, Марії Здрок, Вікторії Наконечній, Інні Дорошок, Катерині Савчук, Яні Гриценко, Анні Мандяк, Вікторії Франчук. За активну участь у змаганнях за економічний факультет та популяризацію фізичної культури і спорту: Володимиру Молнару, Валентину Овчарук, Денису Губеню.
    З вітальними словами до випускників звернувся проректор університету, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України Сергій Кваша. Сергій Миколайович виразив впевненість, що отримані знання і вміння дозволять знайти кожному своє місце в житті та побажав випускникам миру, везіння, процвітання, не зупинятися на досягнутому та робити все можливе для процвітання нашої країни.
     Привітав випускників також Михайло Малков – програмний та політичний радник Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО Україна.
  Привітала випускниць Олена Танасійчук – директорка з регіонального розвитку та програмного менеджменту ГО «Елеос-Україна». Вона підкреслила, що такий курс підготовки фахівців з обліку і оподаткування для жінок, які, змушені були покинути рідний дім та влаштовувати своє життя заново, став унікальною платформою для нового старту професійної діяльності, а економічний факультет НУБіП України є флагманом якісної професійної підготовки фахівців, зокрема з обліку, аналізу та оподаткування. Директорка ГО «Елеос-Україна» побажала випускницям впевнено крокувати до нових висот, до нових можливостей.
    З привітанням випускникам дистанційно долучився Вадим Малевський, випускник денної форми навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», який на даний час перебуває на службі в Збройних Силах України.
   Ольга Файчук, доцент кафедри банківської справи та страхування, виступила з вітальним словом від кураторів. Ольга Валеріївна побажала цінувати свій час, використовувати його мудро і пам'ятати, що саме він є найціннішим ресурсом на шляху до успіху. А також відмітила, що «саме ви – фінансисти, економісти та бухгалтери – будете розбудовувати нашу країну після перемоги. Ваші знання та навички стануть фундаментом для відновлення економіки, зміцнення фінансової системи та створення нових можливостей для кожного українця. Впевнена, що ви станете яскравими зірками у своєму професійному небосхилі та ваша праця матиме величезне значення для майбутнього нашої держави».

    З словами вдячності й привітання від випускників виступили студенти спеціальності «Економіка» Вікторія Дорошенко та спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» Тетяна Мельник та Яна Гедіна. Вони подякували університету, адміністрації економічного факультету, викладачам, студентському сенату, батькам і всім, хто доклав руку в підготовку сьогоднішніх бакалаврів.
 
    Особливу подяку випускники висловили Збройним силам України за можливість навчатися у такий складний час. Випускниками-бакалаврами було зібрано 20500 грн, які передано на реабілітацію Максима Вільчинського, військовослужбовця ГУР, який виконуючи завдання на напрямку Часів Яр отримав тяжкі поранення голови, мав ампутацію частини правої ноги, лівого ока. 
 
    І от настав найочікуваніший момент свята урочисте вручення дипломів...
 
 
 
 
 
      Тож, шановні випускники!
Бажаємо вам не зупинятися на досягнутому, продовжувати навчатися в магістратурі, бути відкритими до нових можливостей та викликів. Нехай ваше життя буде наповнене успіхами, радістю і миром.
Пам'ятайте, що кожен з вас – це приклад незламності, стійкості та справжнього українського духу.

 
 
Леся Воляк, Віталій Нагорний,
заступники декана економічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook