Літні польові роботи кафедралів

17 червня 2024 року
   Агрохімічне літо невід’ємно пов’язане з полем, адже для переважної більшості працівників тепла пора асоціюється з відпочинком, а у рослин це період активної вегетації. І науковці кафедри виїзджають у поля – проводити літні підживлення рослин, відбирати зразки рослин і ґрунту, закладати досліди з дипломниками, а ще – виконувати рутинну роботу з догляду за культурами. Багаторічний 10-типільний стаціонар, який кафедра веде з 1958 року – на сьогодні таких в Україні залишилося вже одиниці. Догляд за цією унікальною дослідною площею проводять співробітники кафедри власноруч.

 
Професор Дмитро Літвінов, доценти Олег Грищенко, Наталія Пасічник, Олена Літвінова, Лариса Семенко, асистенти Ігор Бордюжа проводять поновлення розбивки дослідних полів, прополюють забур’янені ділянки

   Дослідження в агрофітоценозах картоплі, пшениці, кукурудзи й інших культур виконують студенти бакалавратури і магістратури. ТОВ «Біотех ЛТД» стало улюбленим місцем проведення досліджень, адже господарство має високий рівень сучасного науково-технічного забезпечення, технології точного землеробства, ін.

 

Відбір дослідних зразків і виконання запланованих досліджень студентами магістратури під керівництвом Олени Літвінової й Лариса Семенко.

 

Наталія Пасічник, 
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослиннитцтва ім. О. І. Душечкіна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook