Агрохіміки гостинно зустріли науковців та гостів на дослідному стаціонарі кафедри

10 червня 2024 року
  До цьогорічного Дня поля була представлена презентація здобутків кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна. На дослідному стаціонарі кафедри в Агростанції ми маємо десять ділянок, де висіяні нйпоширеніші культури, з різними інноваціними системами удобрення сьогодення - говорить завідувач кафедри Анатолій Бикін.

 

  Науковці представили міні-реактор, за допомогою якого в реальному часі виготовляються та постачаються мікродобрива індивідуально під запит кожного поля та культури, що є ефективним засобом на сьогодні для ефективного управління системою живлення рослин, роботу агродронів безпосередньо на дослідних ділянках стаціонару, колекцію добрив з макро-, мезо- і мікроелементами власної розробки для передпосівного оброблення насіння і фоліарних підживлень рослин. Цей унікальний стаціонар має державний атестат «Національне надбання».

 

 

  У всіх цих наукових дослідженнях беруть участь і студенти агробіологічного факультету, які обрали кафедру агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна та зараз проходять в господарстві виробничу практику і були залучені до підготовки цьогорічного Дня поля. Багато з них, на підставі отриманих на дослідних ділянках результатів, готують бакалаврські курсові проекти та магістерські роботи. І дуже приємно, що вони разом із своїми науковими керівниками, ще до захисту цих робіт, презентували їх на Дні поля.

  Приємним і вражаючим сюрпризом для учасників дня поля стала дегустація картоплі-фрі і картоплі по селянські із нового врожаю, що дуже сподобалось гостям. Особливістю цих страв було приготування їх у польових умовах, а ще особливіше, це їх приготування викладачами кафедри  від завідувача та найдосвідченіших академіків і професорів до ще молодих асистентів.  

  "Культура і традиції живуть завдяки зв'язкам між поколіннями, які передають свої знання і досвід" — анонімна мудрість. "Справжнє багатство нації вимірюється не грошима, а міцністю зв'язків між її поколіннями" — Франклін Д. Рузвельт.

 

Тож, агрохіміки вражать не тільки своїми науковими дослідженнями, а й кулінарними смаками.
Дякуємо ЗСУ за можливість творити в сучасному світі!

 

Ігор Бордюжа,
асистент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook