Національно-патріотичне та фізичне виховання в НУБіП України

8 червня 2024, 10:59
  У національному університеті біоресурсів і природокористування України дуже велика увага приділяється національно-патріотичному та фізичному вихованню молоді особливо під час воєнного стану. Адже від свідомості, національної ідентичності та фізичної сили нашого молодого покоління залежить обороноздатність країни в цілому. До цієї нелегкої праці долучено багато підрозділів нашого університету, а саме: Навчально-науковий центр виховної роботи і соціального розвитку, кафедра військової підготовки, кафедра фізичного виховання, кафедра культурології, і всім цим процесом керує проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, піклуючись про різноманітність та цікавість просвітницьких, виховних та спортивних заходів для студентів.
 Так, цього року з нагоди святкування 126-ї річниці НУБіП України було запропоновано низку спортивно-масових, військово-патріотичних та культурних заходів за участі студентів і викладачів нашого університету, що тривали протягом двох тижнів.
  Студенти усіх факультетів та науково-дослідних інститутів нашого університету могли долучитися до таких заходів: легкоатлетичний крос, змагання на кращу спортивну академічну групу, легкоатлетична естафета «Голосіївське кільце», благодійний матч з футболу, турнір з міні футболу з нагоди відзначання Дня Героїв України на підтримку ЗСУ, чемпіонат із доджболу, змагання «Патріот НУБіП України», кидання гранати, підготовка концертної програми до «Дня вишиванки України».
  Викладачі разом із студентами взяли участь змаганнях з перетягування каната 12 на 12 осіб, які проходили у три етапи.
  Окремо науково-педагогічні працівники НУБіП України мали змогу взяти участь у легкоатлетичному забігу, стрільбі кульовій «Снайпер НУБіП», настільному тенісі.
  Більшість студентських спортивних заходів увійшли до Спартакіади студентів НУБіП України, яка завершилася змаганнями «Патріот НУБіП».
  Отже, у 67-й Спартакіаді студентів НУБіП України переможцями стали студенти гуманітарно-педагогічного факультету, друге місце у факультету ветеринарної медицини, третє – у механіко-технологічного факультету.
 
 
 
  Спільний захід студентів і викладачів з перетягування канату, у якому взяло участь біля 200 осіб завершився впевненою перемогою навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства.
 
  Не менш захоплюючими виявилися змагання з настільного тенісу серед науково-педагогічних працівників нашого університету. Перемогу у цьому турнірі одержав завідувач кафедри педагогіки, професор Руслан Сопівник, друге місце у голови профкому, професора кафедри соціальної роботи та реабілітації Ростислава Тарасенка, третє – у професора кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Ігоря Паламарчука. Четверте місце серед чоловіків у запеклій боротьбі посів проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Серед жінок упевнену перемогу одержала завідувачка кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник.
 
 
  На останок, святкування 126-ї річниці НУБіП України завершилося шаховим турніром, що об’єднав не тільки студентів і науково-педагогічних працівників НУБіП України, але і випускників, студентів та викладачів відокремлених підрозділів НУБіП і також друзів університету.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook